Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

DUŽAN TITULU Nurkić Hezonji: Mogu se vratiti jedino u Zadar

24.02.2021. 10:13


Glavna košarkaška vijest u ponedjeljak što se tiče Hrvata odnosila se na povratak Marija Hezonje u Europu, točnije je 26-godišnji Dubrovčanin nakon niske NBA klubova (Orlando Magic, New York Knicks, Portland Trail Blazers) potpisao vjernost euroligaškom grčkom divu Panathinaikosu koji će mu tako biti druga europska stanica nakon Barcelone za koju je nastupao u razdoblju od 2102. do 2014. godine. Ipak, sam prelazak Hezonje u redove atenskog kluba nije toliko pobudio pažnju hrvatskih, ali i zadarskih medija, koliko sama Twitter korespondencija Hezonje i njegovog prijatelja Jusufa Nurkića koji je na početku svoje karijere od 2012. do 2014. igrao u Cedeviti, a 2013. godine je bio na posudbi u Zadru s kojim ga i dan danas vežu mnoge nezaboravne uspomene. Bosanska zvijer kako tepaju Amerikanci ovom 27-godišnjem BiH centru je čestitala Hezonji povodom službenog predstavljanja u Panathinaikosu, a hrvatski košarkaš mu je na tu čestitku odgovorio: "Batali to tamo i dovedi Babu (Bojana Bogdanovića) i CJ-a (McColluma) da probaju vino i košarku."
Nurkić mu je pak uzvratio da u slučaju povratka na europske parkete to može biti samo u dresu Zadra kojem je ostao "dužan".
"Brate Mario, ja ako se vratim, jedino i sigurno vraćam se u KK Zadar, njima sam ostao kratak titulu", odgovorio je Nurkić Dubrovčaninu.


Naravno, ta Twitter objava odmah je zagolicala maštu ljubitelja kluba iz grada košarke dok mu je toplu dobrodošlicu potom preko Twittera zaželio i Košarkaški klub Zadar.
"Čekamo te", objavio je KK Zadar na svom Twitter profilu, a nije trebalo dugo čekati na odgovor BiH košarkaša koji je tu objavu podijelio na Twitteru uz srce i emotikon prekriženih palčeva što bi se moglo slobodno prevesti kako je Nurkićeva ljubav prema Zadru i dalje nakon osam godina vrlo živa i kako "drži fige" da bi se mogao ponovno jednog dana naći u klubu kojeg nije prestao spominjati svih ovih godina u kojima se prometnuo u jednog od najpotentnijih centara NBA lige. Kolika je privrženost Nurkića prema Zadru potvrdit će jedna od najpoznatijih njegovih izjava vezanih za klub s Višnjika koju je dao prije četiri godine uglednom američkom sportskom magazinu Sports Illustrated:
"Roditelji odgajaju djecu od rođenja da navijaju za Zadar i nikoga drugoga. Ne preskaču utakmice i vole kada se boriš sa njih. Njihova podrška me natjerala da cijenim njih i igru."