Apsurdne nedosljednosti na televiziji

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
Najgluplje je kada malo razmislite i shvatite da je on koji je do prije pola sata umirao od nekakve viroze sada okružen gomilom tinejdžera u nekom zatvorenom klubu
Zvonimir BARISIN/PIXELL
Ilustracija

KAKO SMO SVI BILI NA GRAŠINOM VJENČANJU...

Eto, Grašo nam se vjenčao... Toliko se o tome govorilo u medijima da i ja, koji nisam to uopće pratio, znam puno pojedinosti. Inače, Grašo meni nije mrzak. Vrlo je duhovit, naprednih svjetonazora, a i ona pjesma »Utorak« mu uopće nije loša. Ove stvari oko te veze i prilozi o mladoj, kao i to gdje je za vrijeme pira bila Danijela me uopće ne zanimaju, ali su mi vjerni čitatelji skrenuli pažnju na jednu stvar. Pojavio se tu i onaj tip kojeg zovu Cigi ili tako nekako, a on je kao neki modni kritičar, jer ni najsposobnije tajne službe ne mogu otkriti što je on po zvanju i od čega živi. On se doduše jednom prilikom predstavio kao »javni kritičar i sudionik realitija« što je već dovoljno da nam sve bude jasno, ali, vratimo se mi na ovo o vjenčanju.

Vrlo je zanimljivo i apsurdno do krajnosti da se osobi koja izgleda u najmanju ruku čudno daje prostor u javnosti da ocjenjuje izgled drugih. Nisam neki zatucani tip, ali sam primijetio da je to već kao postao običaj da o tuđem izgledu govore osobe o čijem bi izgledu trebali razglabati ljudi koji su barem diplomirali na nekom zdravstvenom fakultetu. Netko će možda kazati da i ja pišem, i komentiram druge bez završene »škole za komentiranje« i da nisam ni ja baš svoj, ali ne možeš komentirati tuđi izgled ili odijevanje, a da sam u isto vrijeme izgledaš kao da ti je potrebna pomoć. To bi bilo kao da ja svaki dan teturam pijan po gradu, a onda pišem protiv pijanaca, da slušam cajke ili da trubim u svatovskoj koloni. Tako ovdje osoba koja izgleda kao da nije sama sa sobom odlučila je li uopće izašla iz puberteta ili se i dalje treba odijevati kao dječak koji ide na maškare i ne može se odlučiti hoće li se prerušiti u kauboja ili u strip junaka (pa onda to dvoje pomiješa), kaže da je mladenka izgledala »infantilno kao neka viktorijanska lutka s uvojcima«. Uostalom, čovjeka koji kaže da je bio uzbuđen zbog prijenosa »Dore« ipak ne bi trebalo shvaćati previše ozbiljno.

KAKO U ISTO VRIJEME BITI I ZA I PROTIV

Upravo je nevjerojatno kakve se apsurdne nedosljednosti mogu raditi na televiziji kada su u pitanju reklame i provođenje antikorona mjera. Nečuvena glupost se svakodnevno može vidjeti na televiziji kada se emitira reklama za neko sredstvo kojim se smanjuje temperatura, kašalj, slinjenje i baljenje i sve što ima veze s infektivnom bolesti, a čiji su simptomi u neku ruku bliski mrskoj nam koroni. Sama reklama je već dovoljno iritantna kada gledamo djevojčicu tinejdžericu koja histerično urla na vlastita oca jer joj je on nešto obećao, a sada to obećanje ne može ispuniti, a ne može ispuniti jer je bolestan, jedva diše ima temperaturu, u jednoj mu je ruci toplomjer dok drugom užurbano piše oporuku i po svemu sudeći mogla bi to biti korona. Neki rabijatni otac bi joj odvalio jednu žlepu i poslao je da kleči na kukuruzu, a ja bih joj, da sam joj nekom nesrećom predak, a hvala Bogu da nisam, prvo oduzeo mobitel i gazio po njemu, onda bih joj ukinuo internet, a na kraju potjerao u sobu na par dana da hladi uspaljenu glavu.
Ali, ovo je pak neki papak koji se poslušno ustaje sa samrtne postelje, odijeva se i pije taj čudotvorni lijek koji očigledno diže iz mrtvih jer je već u sljedećem kadru u nekom klubu gdje trešti muzika a njegova princeza mahnito pleše. Sve je to glupo, ali najgluplje je kada malo razmislite i shvatite da je on koji je prije pola sata umirao od nekakve viroze sada okružen gomilom tinejdžera u nekom zatvorenom klubu. Drugim riječima, radi sve ono zbog čega bi ga trebalo pritvoriti i drastično kazniti jer je zbog svoje balavice doveo u opasnost veći broj ljudi, a uz to još u kući odgaja i monstruma. Najbolje je to što u onom gornjem desnom uglu i dalje stoji onaj upozoravajući natpis »budi odgovoran«, a koliko je odgovorna televizija koja emitira ovakve nebuloze možete zaključiti i sami gledajući ovu reklamu. Sve je jasno, samo je još zagonetka gdje je u ovoj priči i mama od djevojčice. Uz ovakvu kći i muža vjerojatno već u ludnici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.3 (6 glasova)