Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uzeli novac za poslove koje nikad nisu dovršili

24.03.2021. 12:47


Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom BiH u dobi od 40 godina, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
Naime, sumnjiči ga se da je kako odgovorna osoba građevinskog poduzeća tijekom 2018. godine sklopio ugovor o gradnji nekretnine na području Paga s rokom dovršetka radova do lipnja 2019. godine, nakon čega mu je 62-godišnji vlasnik nekretnine na ime ugovorenih radova u više navrata isplatio ugovoreni novčani iznos, ukupno više od milijun i pol kuna, dok dogovorene radove nije izvršio u potpunosti.
Protiv 40-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.
Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem u dobi od 31 godine, kojeg se sumnjiči za prijevaru.
Sumnjiči ga se da je početkom godine primio novčani iznos na ime popravka teretnog vozila, a koje popravke nije izvršio te tako oštetio 64-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.
Protiv 31-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare.
Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 71 godinu, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
Naime, u ponedjeljak su policijski službenici na širem području Benkovca u sklopu kriminalističkog istraživanja od njega oduzeli 80 komada streljiva, a čije je posjedovanje građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavljanju i posjedovanju oružja građanima.
Protiv 71-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.