Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krajolik i nebo Isusove domovine

07.05.2021. 12:45


U Kapetanovoj kuli u srijedu je otvorena izložba fotografija Branka Antunovića »Krajolik i nebo Isusove domovine«. Organizator izložbe je HDLU Zadar, a odabir fotografija obavili su Boris Žuža i autor, koji su ujedno i autori postava izložbe. Izložba je prodajnog karaktera, a veći dio sredstava od prodaje namijenjen je ublažavanju poteškoća nastalih uslijed katastrofalnog potresa na području Siska, Petrinje i Gline.
»Izloženi eksponati upućuju na evidentnu činjenicu, iznimno povijesno-zemljopisni krajolik značajan kao mjesto susretanja i međusobnog utjecaja triju velikih monoteističkih religija, judaizma, kršćanstva i islama. (…)
Tako se pred nama izmjenjuju različiti kadrovi iz Galileje, Haife, Masade, Mrtvog mora, rijeke Jordan, Karmelske gore, Tabora, Betlehema i mnoštvo drugih motiva Samarije i Judeje,« napisao je o izložbi prof. Boris Žuža.
Branko Antunović rođen je 1951. godine u selu Perušić pokraj Benkovca, a fotografijom i poezijom se bavi već dugi niz godina. Svoja fotografska djela iz pet ciklusa prezentirao je nizom samostalnih i skupnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu. Inicijator je i organizator Večeri duhovne poezije koja se održava već trinaestu godinu za redom uoči blagdana Velike Gospe u rodnoj mu župi Perušić.
Izložba ostaje otvorenom do 15. svibnja.