Nakon igrališta slijedi dogradnja potrebnih učionica i školske dvorane

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Obilazak novouređenog terena pokraj Područne škole Vrsi
Nastava tjelesne i zdravstvene kulture u budućnosti će se održavati u cijelosti, bez nepotrebnog gubljenja vremena na odlazak do pola kilometra udaljenog javnog igrališta. Roditelji također mogu biti mirniji jer djeca više neće izlaziti iz školske zgrade za vrijeme nastave. Od srca hvala načelniku Luki Periniću i Općini Vrsi što su izašli u susret te napravili i omogućili učenicima lijepo i funkcionalno školsko igralište, kazala je Knežević
Toni PERINIĆ
Školsko igralište prostire se na 1480 kvadrata

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Kata Knežević, ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Nin, obišli su novoizgrađeno školsko igralište smješteno pokraj Područne škole Vrsi. Školsko igralište prostire se na 1480 kvadrata te učenicima omogućava neometano i sigurno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Prema riječima ravnateljice Knežević, ovo je značajan korak za školu i učenike.

Vrijednost projekta oko 400 tisuća kuna

- Novo školsko igralište značajno je za naše učenike i kvalitetu nastavnog procesa. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture u budućnosti će se održavati u cijelosti, bez nepotrebnog gubljenja vremena na odlazak do pola kilometra udaljenog javnog igrališta. Roditelji također mogu biti mirniji jer djeca više neće izlaziti iz školske zgrade za vrijeme nastave. Od srca hvala načelniku Luki Periniću i Općini Vrsi što su izašli u susret te napravili i omogućili učenicima lijepo i funkcionalno školsko igralište, kazala je ravnateljica Knežević.
Školsko igralište obloženo je antistres podlogama i sadrži golove, košarkaške koševe te mrežu za odbojku. Također, uskoro slijedi postavljanje zaštitne ograde i mreže, čime će radovi biti u potpunosti dovršeni. Vrijednost projekta je nešto više od 400 tisuća kuna, a radove je izvodila komunalna tvrtka Vrsi infrastruktura.

«Ne mislimo stati«

- Iznimno mi je drago što danas stojimo ovdje, na novom, školskom igralištu koje će zasigurno biti značajno i korisno učenicima naše škole. Međutim, ne mislimo stati na ovom igralištu. Uskoro očekujemo izdavanje građevinske dozvole za dogradnju potrebnih učionica i školske dvorane, a vjerujem kako će taj krucijalni projekt nakon više desetljeća čekanja biti uskoro i realiziran, istaknuo je načelnik.
Rekonstrukcija školske zgrade, izgrađene i otvorene 1997. godine, obuhvaćat će dogradnju tri nove učionice s pripadajućim popratnim prostorijama i igraonicom te jednodjelnom školskom športskom dvoranom, zadržavajući postojeću katnost. Na dijelu postojećeg objekta uklonit će se kosi krov i nadograditi učionice s ravnim krovom. Nastava se trenutno odvija u dvije smjene - učenici od petog do osmog razreda su stalno ujutro, a od prvog do četvrtog razreda se izmjenjuju u smjenama u dvije učionice na katu školske zgrade.

Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)