Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ŠIME KRALJEVIĆ “Nisu nas ozbiljno shvaćali”

24.04.2019. 11:02
ŠIME KRALJEVIĆ “Nisu nas  ozbiljno  shvaćali”


Sonik-Puntamika je novi član HT Premijer lige. Nakom drame u majstorici finala Prve lige i pobjede protiv Dubrave, slavlje je moglo  krenuti. No, za to slavlje moralo se pošteno pomučiti. Zadarski sastav je  nakon osnovnog dijela prvenstva osvojio prvo mjesto, što znači da je  imao prednost domaćeg terena i u polufinalu i u početnom finalu. U polufinalu su Puntamičani s 2:0 svladali Agrodalm, a u finalu nakon velike  borbe u majstorici, zagrebačku Dubravu. Junak je bio Josip Ceranja koji  je šest sekundi prije kraja produžetka pogodio tricu za pobjedu.
– Možda smo i ranije trebali zaključiti utakmicu. Imali smo minut i 19  sekundi prije kraja produžetka vodstvo od šest razlike. No, igrači Dubrave nisu se predavali. I 15 sekundi prije kraja produžetka došli su do egala  – objasnio je trener Sonik-Puntamike Šime Kraljević.
No, zadnji napad, na radost igrača, stručnog stožera, Uprave kluba i  oko tisuću navijača u Jazinama, Zadrani su uspjeli iskoristiti.
– Nakon "pick&rolla" dogodio se "miss-match", gdje je na našem organizatoru igre Dinu Palčiću ostao visoki igrač. Palčića su udvojili, a on je  pronašao Ceranju koji s osam metara pogađa za pobjedu.


Nervoza
Nakon što ste slavili u prvoj utakmici, pošto poto ste željeli izbjeći  majstoricu. Znali se da takve utakmice prati velika nervoza i da se često odlučuju u "jednoj lopti".
– Nadao sam se da ćemo izbjeći tu majstoricu. Ali nismo uspjeli. I naravno da smo bili nervozni u trećoj utakmici. Nismo momčad koja svaki  dan igra utakmice toliko važnosti. Teško je ostati hladan u tim trenucima.
Zaista ste izgledali dobro ove sezone, pogotovo u drugom dijelu?
– Išli smo iz utakmice u utakmicu. Dizali smo formu i zasluženo došli  do ovoga. Treba istaknuti da nas pred početak sezone i nisu baš ozbiljno  shvaćali. Jazine Arbanasi su bili prvi favoriti lige, no nažalost ta momčad  se raspala na polovici sezone. Dubrava i Agrodalm su također bili ispred  nas, pogotovo kada se pratio naš roster i nedostatak visokih igrača. No,  nakon svega što se dogodilo, naravno da moram biti zadovoljan.


Zadarska košarka
Igrali ste pravu mušku, možemo reći zadarsku košarku s mnogo trke, čvrste igre, presinga. Jeste li zadovoljni načinom na koji su igrači  odreagirali na vaše zahtjeve?
– Naravno. Već prošle sezone smo krenuli u profiliranje ove momčadi.  Željeli smo zadarske igrače, a ovaj put sam složio roster prema mojem  nahođenju. Prema karakteru i fizikalijama. Znao sam kako želim igrati.  Jer ako želimo biti brzi i agresivni, trebao nam je jedan tip igrača. Ako  želimo pozicijsku košarku, onda su nam trebali drukčiji igrači. Nismo  željeli napamet krpati momčad pa onda izgubiti kontrolu igre.
Postoje li već planovi za iduću sezonu?
– Naravno da postoje. Želimo zadržati osnovicu momčadi i dodati još  četiri igrača. Ipak igramo znatno jači rang natjecanja. S dva igrača sam  već obavio razgovore. Doduše, ipak je prerano govoriti o imenima, jer  čelni ljudi kluba prije svega moraju reći s kakvim budžetom ćemo raspolagati.
I dalje želite imati zadarsku momčad?
– Svakako. Želimo da u momčadi budu svi Zadrani.
Za očekivati je da i dalje želite igrati na način na koji ste igrali ove  sezone?
– Imamo namjeru zadržati ovakav štih igre. I takva igra najviše odgovara našim igračima. I kao trener tražim igru koju će publika prepoznati i  koja će biti dodatni okidač za energiju koju će davati igračima. Jer kada  postoje igrači koji će ginuti za svaku loptu, koji će biti agresivni, koji će se  bacati u reklame, naravno da će takvu igru nagraditi i publika.




Ozljeda Petanija
Pred utakmicu odluke, upitan je bio Teo Petani, jedan od najiskusnijih igrača?
– Ozlijedio je skočni zglob u drugoj utakmici i bio je upitan. Ali stisnuo je zube.


Odlično suđenje
Istaknuo je Kraljević i suđenje u majstorici protiv Dubrave.
– Suci su bili odlični. Maksimalno profesionalni. Dugo nismo imali ovakvo suđenje,  kakvo je i priličilo ovoj utakmici.


30
utakmica odigrala je Sonik-Puntamika ove sezone u  Prvoj ligi i Kupu Krešimira Ćosića. Omjer pobjeda i  poraza je 23-7


S pozivnicom do titule
Kraljević je "zelene" preuzeo u ljeto 2017. kada je na klupi naslijedio Josipa Plantaka. Prije toga trenirao je juniore Sonika, odradio je i kondicijski dio priprema  košarkašica Zadra, a svojevremeno je bio i trener kadeta ABC-a… U sezoni  2017./18. Puntamičani su nastupali u Drugoj ligi – jug koji su završili na drugom  mjestu (12-2), iza prvaka Dubrovnika (13-1). Činilo se da su tako ostali bez Prve lige, no zbog odustajanja nekoliko klubova Sonik je prošlo ljeto dobio pozivnicu za  ovaj rang u kojem je u doigravanje ušao s prvog mjesta (17-5). Lani je Sonik postao  prvi trećeligaš koji je izborio završnicu (četvrtfinale) Kupa Krešimira Ćosića…