Hržiću nagrada za Dvoranu Krešimir Ćosić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
dvorana_visnjik2
Filip BRALA
Za dvorani na Višnjiku Hržić je dobio godišnju nagradu 'Vladimir Nazor', koju dodjeljuje Ministarstvo kulture RH

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' na čelu s akademikom Milanom Mogušem donio je odluke o dobitnicima Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2008. godinu. Znaju se najbolju na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma, javljeno je u petak iz Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Nagradu u području književnosti dobit će književnik Zvonimir Mrkonjić za životno djelo, a književnica Anka Žagar dobiva za pjesničku zbirku »Stvarnice, nemirna površina« dobiva godišnju nagradu. U području glazbe nagrada za životno djelo pripala je Zagrebačkomu kvartetu, a operni pjevač Tomislav Mužek dobio je godišnju nagradu za ulogu Fausta u operi »Faust« Charlesa Gounoda.

Redatelj Bogdan Žižić odnosi nagradu na području filmske umjetnosti za životno djelo, a redatelju Arsenu Antonu Ostojiću pripala je godišnja nagrada za režiju igranog filma »Ničiji sin«. Na području likovne i primijenjene umjetnosti nagradu za životno djelo dobio je akademski slikar Nikola Koydl, a akademski slikar Tomislav Buntak dobiva godišnju nagradu za izložbu »Hodočasnici - vizija mističnih putovanja« u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Dramskomu umjetniku Zlatku Crnkoviću pripala je nagrada za životno djelo, a dramska umjetnica Alma Prica dobila je godišnju nagradu za ulogu Christine u predstavi »Elektri pristaje crnina« E. O'Neilla i za ulogu Nine Tomblin u predstavi »I konje ubijaju, zar ne?« H. McCoya. Naravno, riječ je o nagradama na području kazališne umjetnosti. Na području arhitekture i urbanizma arhitekt Nikola Filipović nagrađen je za životno djelo, a arhitekt Marijan Hržić dobiva godišnju nagradu za višenamjensku gradsku dvoranu Krešimir Ćosić u Zadru.      

Nagradu Vladimir Nazor dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno