Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Očišćena uvala Telašćica

23.05.2011. 22:00
Očišćena uvala Telašćica


Tridesetak članova kluba prionulo čišćenju uvale Telašćica, najzaklonjenije i ribarima najpouzdanije prirodne uvale na ovim stranama Jadrana. U pomoć su im pritekli djelatnici PP Telašćica, KPA iz Zadra i Javne vatrogasne postrojbe iz Zadra


Nakon efektno koncipirane svečanosti o 30-om rođendanu svoga kluba upriličene uz uspješno klupsko natjecanje prije dva tjedna, saljski sportski ribiči iz Športskog ribarskog društva neumorno idu dalje u svojim aktivnostima.
 Ekološki osviješteni kornatovci nastoje sve češćim akcijama svom okruženju vratiti njegov prirodni sklad i izgled, a to su zacrtali i u dijelu statuta prilikom obnove ovog kluba.
Tako je bilo i proteklog vikenda kada je 30-ak članova kluba prionulo čišćenju uvale Telašćica, najzaklonjenije i ribarima najpouzdanije prirodne uvale na ovim stranama Jadrana. U pomoć su im pritekli djelatnici PP Telašćica, KPA iz Zadra i Javne vatrogasne postrojbe iz Zadra.
 Čistilo se istodobno kopno i podmorje gotovo duž cijelog područja Telašćice. Ronioci su “preorali” dno uvale Ćušćica, a kopnena operativa je od kojekakvih naplavina “oslobodila” nekoliko ostalih uvala. Rezultat toga je i ovaj put bila velika količina raznovrsnog otpada od plastične ambalaže do zahrđalih limenki i krupnijih predmeta što nikako ne pripada ovom jedinstvenom prirodnom mozaiku i skladnoj vizuri.
 Ova hvalevrijedna akcija i ekološki pohod Telašćici kulminirala je hapeningom druženja svih sudionika uz zahvalni domjenak u uvali Mir kojim su ih počastili njihovi domaćini iz JU Parka prirode.