Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čistit će se kupalište Jadran

Autor: Z L

23.05.2013. 22:00
Čistit će se kupalište Jadran


Radio Zadar, na poticaj COPEAM-a, Mediteranske mreže audiovizualnih medija i operatera i Alžirskog radija, će se 25. svibnja pridružiti akciji čišćenja mora diljem Mediterana. Uz Radio Zadar u njoj će sudjelovati i Radio Pula, Radio Rijeka, Radio Split i Radio Dubrovnik, a sve ove radiopostaje Hrvatskoga radija povezat će se u zajedničkom programu toga dana od 9 do 10 sati. U toj zajedničkoj emisiji bit će predstavljena svaka akcija posebno, a na kraju dana i rezultati čišćenja obale i mora na području s kojega će se javljati.
– Naš izbor za čišćenje otpada s plaže i podmorja je jedno od najstarijih kupališta u Zadru, kupalište Jadran. U programu, koji ćemo, osim zajedničkog sata s ostalim kolegama s HRA, realizirati u trajanju od šest sati, od 8 do 14 sati prisjetit ćemo se povijesti ovoga mjesta, njegovog značaja i kakva je njegova budućnost. Zadar je jedan od rijetkih gradova koji ima takvo kupalište na ulazu u gradsku luku, a postoje i planovi koji bi trebali dati novu vizuru ovom dijelu grada Zadra, ističe Toni Pajkin, glavni urednik Radio Zadra, dodajući kako je suorganizaciju akcije rado prihvatio Klub podvodnih aktivnosti Zadar čiji će ronioci pretraživati morsko dno i vaditi otpad.
Održat će, kako doznajemo, predavanje o svom klubu i opremi koju koriste uključujući barokomoru.
– Sudjelovanje su nam potvrdili i Čistoća Zadar koja će promovirati svoje nove projekte te zadarski Nasadi dijeljenjem sadnica cvijeća, zahvaljujući kojima ćemo i posaditi stablo kao trajno sjećanje na ovu akciju. Odazvali su se i jedriličari JK »Uskok«, Zavoda za javno zdravstvo, zatim učenici Šimuna Kozičića Benje, članovi CB sekcije Osnovne škole Šime Budinića, Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, Prirodoslovno grafičke. Očekujemo glumicu Doris Pinčić i naravno bit će tu i djelatnici Radio Zadra, kaže Pajkin naglasivši kako će o svemu što se događalo u Zadru i ostalim hrvatskim gradovima biti riječi i na godišnjem susretu COPEAM udruženja.