Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

POVRATAK LETOVA Zračnoj luci Zadar ostalo samo deset od 34 planirane linije

24.05.2020. 08:58


Irski niskocjenovni zrakoplovni prijevoznik, Ryanair, odradio je dodatne izmjene u svom ljetnom redu letenja i značajno reducirao broj polazaka prema destinacijama u Hrvatskoj. Od 1. srpnja ova će kompanija ponovno letjeti svega 40 posto planiranih letova, a posljedično je došlo do značajnih redukcija prema hrvatskim zračnim lukama.
Što se tiče hrvatskih zračnih luka daleko najveći gubitnik novog reda letenja je Zračna luka Zadar koja je i najznačajnija u ovdašnjem poslovanju Ryanaira. Od čak 34 linije najavljene linije u ovosezonskom ljetnom redu letenja, irski avioprijevoznik zadržao je samo deset. Najviše će se letjeli za Beč, tri puta tjedno, za Düsseldorf, Karlsruhe i Begamo ići će dvije linije tjedno, a po jedna za Berlin, Bruxelles iz kojeg se i otvara sezona i to 2. srpnja, potom Poznan, Prag i Stuttgart.


Ukinute linije za Zadar
Linije iz Zadra za Aarhus, Marseille, Pariz, Toulouse, Bremen, Frankfurt, Hamburg, Memmingen, Nürnberg, Budimpeštu, Cork, Dublin, Rigu, Kaunas, Eindhoven, Maastricht, Gdansk, Krakow, Wroclaw, Göteborg, Stockholm, Liverpool, London i Manchester nisu u prodaji.
Što se tiče ostalih hrvatskih zračnih luka, Zračnoj luci Pula ostale su tri od ovosezonski planiranih pet linija tjedno, Zračnoj luci Rijeka dvije od najavljene tri linije tjedno, a zračnim lukama Split i Dubrovnik ostale su po dvije ranije planirane linije tjedno.
Kako smo već ranije prenijeli, Ryanair je nedavno najavio da će se od srijede, 1. srpnja vratiti na 40 posto normalnih linija zrakoplova, pod uvjetom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU-a i primijene učinkovite javnozdravstvene mjere u zračnim lukama. Ryanair će imati dnevni raspored od gotovo tisuću letova, vraćajući 90 posto svoje mreže ruta prije covida-19.
Od srpnja Ryanair će ponovno letjeti iz većine od svojih 80 baza diljem Europe. Bit će manje dnevnih/tjednih frekvencija na magistralnim rutama, budući da ovaj zrakoplovni prijevoznik radi na vraćanju nekih usluga na najširem broju ruta, umjesto da koristi usluge visokih frekvencija letenja na malom broju ruta.


Povratak većine ruta
Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson rekao je nedavno kako je važno za njihove kupce i ljude da se vrate na neke normalne rasporede od 1. srpnja nadalje.
– Vlade širom Europe provele su 4-mjesečne mjere kako bi ograničile širenje virusa Covid-19. Nakon četiri mjeseca vrijeme je da Europa ponovno leti i tako možemo ponovno ujediniti prijatelje i obitelji, omogućiti ljudima da se vrate na posao i ponovno pokrenuti europsku turističku industriju koja pruža toliko milijuna radnih mjesta. Ryanair će usko surađivati ​​s javnozdravstvenim tijelima kako bi osigurao da ti letovi budu u skladu s, gdje je to moguće, učinkovitim mjerama za ograničavanje širenja Covida-19, istaknuo je Wilson.
Iz ove tvrtke su potvrdili kako će se pri ulasku u zrakoplov i tijekom samog leta provoditi učinkovite zdravstvene mjere za ograničavanje virusa covid-19, a o svim detaljima smo već opširno izvijestili. (Croatianaviation/ G. ŠIMUNOV)
 




Sve ovoljetne linije Ryanaira za Zračnu luku Zadar


Linija Zadar – Vienna: od 1. srpnja 3 puta tjedno (ranije planirano od 8. svibnja),
Linija Zadar – Brussels: od 2. srpnja 1 tjedno, od kolovoza 2 puta tjedno (ranije planirano od 9. svibnja),
Linija Zadar – Prag: od 4. srpnja 1 tjedno (ranije planirano od 9. svibnja 2 puta tjedno),
Linija Zadar – Poznan: od 5. srpnja 1 tjedno (ranije planirano od 10. svibnja 2 puta tjedno),
Linija Zadar – Berlin: od 2. srpnja 1 tjedno (ranije planirano od 4. lipnja),
Linija Zadar – Köln: od 5. srpnja 1 tjedno (ranije planirano od 10. svibnja),
Linija Zadar – Düsseldorf: od 4. srpnja 2 puta tjedno (ranije planirano od 9. svibnja),
Linija Zadar – Karlsruhe: od 4. srpnja 2 puta tjedno (ranije planirano od 3. lipnja 3 tjedno),
Linija Zadar – Stuttgart: od 5. srpnja 1 tjedno (ranije planirano od 3. lipnja 3 puta tjedno)