Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Selin: Odgovarala nam je igra visokog intenziteta

24.05.2021. 07:27


Susreti Cibone i Zadra sa sobom uvijek donose posebnu draž, pa makar se oni igrali u juniorskoj konkurenciji. Jedan takav derbi hrvatske košarke odigran je u subotu poslijepodne u Draženovom domu gdje su igrači Marka Selina tražili prolazak u polufinale hrvatskog prvenstva. Rezultatski savršenoj sezoni unatoč, u kojoj su do sada upisali 14 pobjeda, bez iti jednog poraza, s Višnjika su uoči juniorskog »klasika« dolazile oprezne najave. Tražila se maksimalna koncentracija od prve minute jer je samo jedan pogrešan korak mogao baciti sjenu na dobar rad u proteklim mjesecima. Zadrani su nešto sporije ušli u utakmicu, što su domaćini iskoristili da se na samom otvaranju odvoje na tri posjeda prednosti, no kako je vrijeme odmicalo do izražaja je sve više dolazila veća širina i individualna kvaliteta mladića s Višnjika. Semafor je već krajem druge dionice pokazivao visokih plus 19 za Zadar (40:59) koji je u visokom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu i izborio novu vrijednu pobjedu.
– Na početku smo bili malo nervozni, a Cibona je pogodila nekoliko teških šutova i odvojila se na nekoliko poena razlike, ali vrlo brzo smo se vratili u utakmicu. Već smo pretkraj prve četvrtine ušli u željeni ritam i nametnuli visoki intenzitet igre gdje smo mi, s obzirom na širu rotaciju, bili u velikoj prednosti. Pohvalio bih mlade Zagrepčane koji se nisu predavali ni kada smo otišli na plus 19, već su se vratili na desetak poena zaostatka, ali nakon minute odmora stavili smo utakmicu pod svoju kontrolu i zasluženo došli do pobjede – kazao je trener juniora Zadra Marko Selin.
U ostalim susretima igranim u subotu Cedevita Junior je bez većih problema pobijedila Šibenku sa 70:114, Split je nešto teže apsolvirao mladiće iz Dubrave rezultatom 68:81, dok je Bosco na gostovanju svladao Alkar sa 79:89. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju još uvijek nije poznat format same završnice, a u igri su dvije opcije. Prva je nastavak dosadašnjeg modela i turnirskog sustava natjecanja, dok je alternativa organizacija završnog turnira gdje bi se sve četiri momčadi okupile na jednom mjestu. Više informacija trebalo bi se saznati tijekom dana, no bilo kako bilo mladi Zadrani će u ulozi favorita ovaj vikend tražiti put do finala. Na svom ili gostujućem parketu…