Sikirić: »Bolji svijet« je naš ponos

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Klasičnoj gimnaziji predstavili 18. broj školskog časopisa
Velika je novost da od jeseni u našoj školi otvaramo i novi smjer opće gimnazije u kojem će za početak biti 22 učenika. Časopis izlazi svake godine te smo zadnje dvije godine među 10 najuspješnijih školskih listova u Hrvatskoj. Časopis je zapravo slika rada djelatnika i učenika, rekao je ravnatelj škole Sorić
Marin GOSPIĆ
Prof. Damir Sikirić predstavlja »Bolji svijet«

U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. danas je održana promocija 18. broja školskog časopisa »Bolji svijet«. Časopis izlazi jednom godišnje, a u njemu učenici pišu o temama koje im se čine zanimljivima i neistraženima.
U temi ovogodišnjeg broja »Zadarski murali« čitatelji mogu pronaći čak 37 fotografija murala i razgovor učenice Klare Sorić. Učenica Sorić pisala je o muralima po zadarskim kvartovima kao nasljeđu koje ostati budućim generacijama. U časopisu su sudjelovali i zadarski umjetnici Valentino Radman i Alba Miočev.

Novi smjer

List se, inače, uvrstio među najbolje školske listove u državi koji, uz navedeno, donosi i mnogobrojne druge događaje i razgovore sa zanimljivim sugovornicima. U časopisu tako možemo pronaći razgovor s komunikologom Kristijanom Sedakom i maturanticom Hanom Rudić, Davorom Bobanom, Nikom Nikić i Samuelom Čarapinom, jednim maturantom sjemeništarcem, kao i s trojicom učenika koji su se doselili u Zadar i uče hrvatski jezik. Osobito je razgovor s državnom prvakinjom u džudu Enom Knez privukao pažnju čitatelja. List obrađuje raznolike teme: kako se prave sapuni i nevenova mast, donosi 10 najboljih filmova u 2021. godini, državno natjecanje u školi, Marulićeve dane i fotografske radove učenika. Za časopis tiskan u 1000 primjeraka odgovorni i glavni urednici su don Ante Sorić, profesor Damir Sikirić i učenica Natali Pera.

Prvi je svoje oduševljenje Danom otvorenih vrata i promocijom časopisa iskazao ravnatelj don Ante Sorić. Posebnu pozornost pridao je otvaranju novog smjera u školi hvaleći i rad djelatnika i učenika.
- Dani otvorenih vrata Klasične gimnazije već su tradicionalno poznati građanima našega grada i županije. To su dani kada učenici sa svojim roditeljima mogu doći u našu školu i upoznati se s radom škole, njezinim projektima i programima, ali i cjelokupnom ponudom naše škole. Velika je novost da od jeseni u našoj školi otvaramo i novi smjer opće gimnazije u kojem će za početak biti 22 učenika. Časopis izlazi svake godine te smo zadnje dvije godine među 10 najuspješnijih školskih listova u Hrvatskoj. Časopis je zapravo slika rada djelatnika i učenika, rekao je ravnatelj škole Sorić.
Profesor hrvatskoga jezika Damir Sikirić proglasio je časopis ponosom škole istaknuvši i njihovo sudjelovanje na državnom Lidranu.

Zadarski murali

- Časopis »Bolji svijet« je naš ponos. Sretni smo što naš časopis ima najdužu tradiciju izdavanja od svih časopisa u županiji. S prijašnjim brojevima časopisa sudjelovali smo i na državnom Lidranu. Biti dva puta među 10 najboljih u Hrvatskoj stvarno nam znači puno. U ovom broju smo htjeli što kvalitetnije prikazati zadarske murale jer mislim da nema čovjeka koji ih ne primijeti tijekom šetnje gradom, kazao je Sikirić i dodao kako su murale razvrstali u pet skupina.

Na predstavljanju »Boljeg svijeta« pjevala je učenica 2. a razreda Lana Marušić uz gitarsku pratnju učenika 1. a razreda Marka Bralića. Učenica 4. a razreda Natali Pera, pod čijom su uredničkom palicom dva prethodna broja ušla među najbolje školske listove u Republici Hrvatskoj izrazila je nadu da će i ovaj broj slijediti prethodne.
- Uz stalne rubrike uveli smo i jednu novost - ostavili smo četiri stranice za vijesti u fotografijama jer se baš u travnju, kada se slaganje »Boljeg svijeta« privodi kraju, zbio čitav niz događaja. Kako nismo htjeli ništa izbaciti, a prostora nam je ponestalo, odlučili smo neka uđe što više događaja uz jednu fotografiju i popratnu rečenicu, rekla je Pera naglašavajući da je tema broja »Zadarski murali« odrađena uglavnom fotografski kako se te stranice ne bi opteretile tekstom.
- Uživajte u fotografijama Anne-Marije Malekin, slikama Klare Sorić i crtežima Katarine Vlatković, a od literarnih radova izdvajamo »Moć pregovora« Eme Pintarić koji je predložen za državni Lidrano. Na kraju Kutak za maturante, četiri smiješne stranice o svakom maturantu u nekoliko stihova i strip Eleven u English pages, posljednjoj rubrici, koji je nacrtala i napisala Manda Tadić-Šutra, zaključila je Pera.

Andrino DUŽEVIĆ

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno