Kanader gasio požar na otočiću Krknata pored Dugog otoka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Treća ovosezonska intervencija protupožarnih zračnih snaga
Protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja
HRZ/M. KARAČIĆ
Jedan Canadair CL-415 upućen je u akciju gašenja požara na otočiću Krknata

Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je u četvrtak u akciju gašenja požara na otočiću Krknata pored Dugog otoka u Zadarskoj županiji.
Protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja predstavljanjem rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.
Od 21. do 24. lipnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju tri požara, dva u Šibensko-kninskoj županiji i jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dva Canadaira CL-415 upućena su u utorak, 22. lipnja u akciju gašenja požara na lokaciju Dubrava, industrijska zona Podi u Šibensko-kninskoj županiji, nakon čega je jedan preusmjeren s požarišta Dubrava na požarište Rudine, Kaštel Štafilić u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Do 21. lipnja zračne snage bile angažirane 26 puta pri čemu su ostvarile 362 leta, oko 54 sata naleta i izbacile 1888 tona vode, a u ponedjeljak, 21. lipnja su dva Canadaira i Air Tractor bili angažirani na gašenju požara u Vodicama.
U prošlih nekoliko dana izvršeno je i jedno protupožarno izviđanje protupožarnim zrakoplovom u županijama priobalja.
I ove godine svoj doprinos u protupožarnoj sezoni dat će Hrvatska vojska s kopnenim, pomorskim i zračnim snagama i to kroz sustav korištenja do šest Canadaira i do šest Air Tractora kao i jednog helikoptera. Također, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH osigurat će do 200 pripadnika u spremnosti za brzu intervenciju te dva desantna broda i dvije gumene brodice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)