Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kiša potjerala “swingere” u Arsenal

Autor: Krešimir Bukvić

23.07.2008. 22:00
Kiša potjerala “swingere” u Arsenal

Foto: Nenad MARČEV



Zadarski multimedijalni centar Arsenal u srijedu navečer gotovo da je, usprkos svojoj veličini, na trenutke bio premalen da primi sve zainterisirane poklonike swinga i jazza. Na programu je bilo drugo izdanje «Tribute to swing» koncerta koji je u organizaciji Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Novog radija u Zadar «doveo» Vannu i Jacques Houdeka u pratnji Super session big banda pod ravnanjem Lacia Fidria. Domaćin im je bio Davor Pekota, koji je, udruživši svoje glasnice zajedno s njima Zadranima priuštio dobrih dva sata izvrsne «svirke».
Glazbeni repertoar poput prekjučer održanog u Arsenalu, nažalost, rijetko se može vidjeti u gradu pa je stoga veliko zanimanje publike zasigurno bilo u slaboj korelaciji s velikim nevremenom koje je u sredu navečer «pohodilo» županiju. Koncert je po prvobitnoj varijanti trebao biti održan ispred Sv. Donata, no organizatori ni ove godine, kao ni protekle, kada je kiša skratila prvo izdanje «Tribute to swinga», nisu imali sreće s vremenom, te su zadarski Forum morali zamjeniti Arsenalom.
Program koncerta, koji je vodila Ana Marušić, oslanjao se uglavnom na evergreen standarde, u najvećoj mjeri iz repertoara Frank Sinatre. Hitovi poput «For once in my life», «What now, my love», I’ve got you under my skin», «My way» i mnoge druge dobro je intrepertirala pjevačka trojka, Peki, Jacques i Vanna, što je zadarska publika gromoglasnim pljeskom nagrađivala nakon svake izvedbe.
«Tesajući» zanat u grupi «Forum», Davor Pekota se i ovaj puta pokazao izvrsni interpretet swing i jazz klasika, suvereno «vladavši» scenom kao i Houdek, čije su vokalne sposobnosti i prekjučer navečer jasno došle do izražaja. Izvrsnim poznavanjem «materije» i toplinom u glasu u kombinaciji s priznatim mu vokalnim sposobnostima, Jacques je i ove godine bio najjača karika koncerta.
Dakako, nije podbacila ni Vanna,  za koju su se također mogli čuti uobičajeni komentari o njenim visokim vokalnim sposobnostima, najčešće obrnuto proporcionalnim njenoj toplini i interakciji s publikom. No, u konačnici cijeli je «projekt» dobro zaživio u gradu, tako da je vjerojatnost za «Tribute to swing» broj tri sasvim neupitna, nadamo se, idući put bez kiše.