Renata Peroš nova ravnateljica Narodnog muzeja Zadar

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
poglavarstvo
Smatram da sam zadovoljila sve uvjete natječaja - Renata Peroš

Na idućoj sjednici skupštine Zadarske županije, koja bi se trebala održati 30. srpnja, novom ravnateljicom Narodnog muzeja Zadar bit će imenovana Renata Peroš. Tako je odlučilo Upravno vijeće Muzeja, pod predsjedanjem pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije Ivana Šimunića, na sjednici održanoj u četvrtak. Vijeće je na temelju članka 27. Zakona o muzejima predložilo osnivaču Muzeja, tj. Zadarskoj županiji, imenovanje Renate Peroš, prof., ravnateljicom Muzeja. Na natječaj u Muzeju, osim Renate Peroš, javila se i Karmen Travirka Marčina, a drugih prijava nije ni bilo. Dosadašnji ravnatelj Hrvoje Perica nije se, dakle, niti javio na Natječaj.

Renata Peroš trebala bi, dakle, postati nova ravnateljica ustanove kojoj je osnivač Zadarska županija. Ona i dolazi iz ove ustanove, s mjesta pomoćnice pročelnika Odjela za društvene djelatnosti.

- Upravno vijeće je predložilo moje imenovanje te sada čekam da me skupština potvrdi. Želja mi je raditi u Muzeju, s obzirom na znanje i dugogodišnji rad u kulturi. Smatram da sam zadovoljila sve uvjete natječaja, kazala nam je kratko Renata Peroš.

Peroš je već jednom trebala postati ravnateljem jedne druge ustanove kojoj je, također, osnivač Zadarska županija, Kazališta lutaka Zadar, ali je odustala od kandidature nakon napisa u javnosti. Peroš je, inače, diplomirala arheologiju i povijest umjetnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika cocacola
do novih izbora, a onda marš! dole politička prostitucija!