Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

FOTOGALERIJA: Marko Perković Thompson u Bibinju na koncertu za poginule branitelje

24.07.2018. 08:42
FOTOGALERIJA: Marko Perković Thompson u Bibinju na koncertu za poginule branitelje


Općina Bibinje i Turistička zajednica u suradnji s komunalnom tvrtkom Bibinjac, volonterima i entuzijastima organizirala je bogat program ovogodišnjeg bibinjskog turističkog ljeta koji je prepun različitih zabavnih, sportskih, kulturnih i gastro manifestacija.
Hvalevrijednom inicijativom Lucije Šimunić i Marije Fuzul u nedjelju je cijelo Bibinje bilo na nogama, domaćini i turisti. Na bibinjskoj Frnaži održan je drugi po redu koncert ponosa i sjećanja na poginule bibinjske branitelje, vitezove Domovinskog rata: Franka Lisicu, Zvonimira Sikirića, Alfreda Lisicu, Dragana Lisicu Taku i Mladena Bugariju Cukija.
– Uz potporu Općine, Turističke zajednice i tvrtke Bibinjac i ove godine inicijatorice ovog veličanstvenog koncerta za pamćenje bile su Lucija Šimunić, sestra hrvatskog heroja Zvonimira Sikirića, i Marija Fuzul, supruga generala-bojnika Mladena Fuzula, zapovjednika Zapovjedništva za logističku potporu Oružanih snaga RH, kazao je voditelj programa Šime Sikirić, bibinjski novinar.
U Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 800 Bibinjaca, a svoj su život za Domovinu dali Franko, Alfredo, Dragan, Zvonimir i Mladen. Njihova žrtva je nemjerljiva.
Na koncertu nedaleko Starog sela nastupili su: klapa Bibinje i grupa Dilema te ovdašnji pjesnici: Marin Fuzul, Samantha Pedišić, Šime Lisica Kitov i Ante Sikirić Krivin.
– Poseban gost večeri je bio legendarni Marko Perković Thompson koji je izazvao ovacije, Bibinje su odzvanjale od pljeska i uzvikivanja njegovog nadimka. Selfi s Thompsonom i njegov autogram tražili su svi na dupkom punoj Frnaži, gužva je bila neopisiva, još po dojmom će voditelj Sikirić, djelatnik bibinjske Općinske uprave.
Obaraju se turistički rekordi, cijelo Bibinje je na nogama, prepuno turista, šušura, urnebesne zabave i izuzetno dobre gastronomske ponude.
– Ljeto je, neka se ljudi svih generacija vesele, mještani, gosti i turisti, poručio je Jure Fuzul, direktor TZO Bibinje.
Na koncertu je nazočio i načelnik Bruno Bugarija, general-bojnik Mladen Fuzul, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Šimunić, župnik don Zdenko Milić i drugi.
Prije koncerta u popodnevnim satima, na plaži Punta, održan je osmi po redu memorijalni turnir za prerano preminulog Tomislava Sikirića Siku.