Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Voštarnica i Smiljevac i dalje stopostotni

24.07.2021. 08:13


Gusti ovotjedni raspored Zadarske ljetne lige u četvrtak je na otvaranju trećeg kola donio okršaje Voštarnice i Zaratina Foša te Smiljevca i Bilog Briga. U prvom susretu dana pobjedu u odnijeli igrači Šime Buterina koji slavili rezultatom 89:73 i sa stopostotnim učinkom završili grupnu fazu natjecanja, dok su u dvoboju dviju neporaženih momčadi u skupini D bodove uzeli košarkaši Smiljevca koji su došli do pobjede 70:63 nad Bilim brigom.


Rutinska pobjeda »Vošte«
Prva utakmica večeri donijela je obračun prvoplasirane Voštarnice i Zaratina Foša. Dok su Buterinovi momci željeli doći do trećeg trijumfa u skupini C i sa savršenim učinkom završiti prvu fazu natjecanja, Zaratini su ciljali na počasnu pobjedu kojom bi se oprostili od ovogodišnjeg izdanja Zadarske ljetne lige. Igrači Vala Kraljevića su dobro otvorili susret i došli do rane prednosti od šest poena (2:8), no »Vošta« je već do kraja prve četvrtine uhvatila priključak i u nastavku susreta zagospodarila terenom. Na veliki odmor se otišlo s plus 11 za zelene (44:33) koji su u nastavku mirno održavali razliku. Foša je, doduše, zaprijetila na početku četvrte četvrtine kada je serijom 0:9 prišla na samo pet koševa zaostatka (68:63), no uzvratili su Marčev i Knežević i učas vratili svoju momčad na dvoznamenkastu prednost koju su očuvali do samoga kraja. Među četvoricom dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima najefikasniji je bio Paolo Marčev s 21 poenom, deset skokova i četiri asistencije, dok je Marin Knežević dodao 17 koševa, a valja istaknuti i statistički dobru večer Leona Mikića koji je svojih 14 poena nadogradio s 13 uhvaćenih lopti i pet asistencija. Zaratine su predvodili Karlo Kovačević i Teo Muženjak s po 19 koševa.


VOŠTARNICA 89 – ZARATINI F. 73




(24:21, 20:12, 24:21, 21:19)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 125. Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević i Darijan Jančijev.
VOŠTARNICA: Marčev 21 (10 skokova), Knežević 17, Mikić 14 (13 skokova), Karamarko 11, Zubčić 8, Ostojić 5, Kurta 5, Iannilli 4 (10 skokova), Dujmov 4, Jurišić. Trener: Šime Buterin.
ZARATINI F.: Muženjak 19, Kovačević 19, Ivanov 18, Bobaček 11, Milković 4, Copić 2, Kraljević, Benić, Mirčeta, Dereta, Mičić. Trener: Val Kraljević.


Okršaj neporaženih
Noćni termin bio je rezerviran za utakmicu Smiljevca i Bilog Briga koji su u međusobnom obračunu odlučivali o pobjedniku skupine D. Važnost susreta uzela je svoj danak pa smo u prvoj četvrtini gledali tvrdu utakmicu dvaju ravnopravnih suparnika. Igrači Lovre Bašića su dobro krenuli i već u četvrtoj minuti otišli na tri posjeda prednosti, no dobra rola Smolića i Jurice brzo je vratila stvari na početak. Sve do same završnice prvog poluvremena gledali smo igru koš na koš u kojoj se niti jedna momčad nije uspjela odvojiti na dva posjeda prednosti, da bi Matej Segarić dvjema tricama u posljednjih minutu i pol druge dionice odveo svoju momčad do ugodnih plus sedam (34:27), s koliko se i ušlo u nastavak susreta. Košarkaše Smiljevca služio je dalekometni šut, a upravo su nakon vezanih ubačaja iza linije 6,75 sredinom treće četvrtine došli i do prve dvoznamenkaste prednosti (42:32). Uslijedio je ekspresan odgovor »Draganovih« momaka koji su u samo dvije i pol minute stigli do potpunog egala, no lišeni pomoći Hrvoja Ćuške momci s Bilog Briga nisu uspjeli okrenuti vodu na svoj mlin i doći do nova dva boda. Semafor je uoči odlučujućih deset minuta pokazivao 56:51 za Smiljevac koji je bez većih problema sačuvao prednost i sa stopostotnim učinkom u grupnoj fazi izborio svoje mjesto u četvrtfinalu. Matej Segarić je s 18 poena bio najefikasniji igrač susreta, a pomoć je imao u Toniju Vidaiću koji dodao 15 koševa i šest uhvaćenih lopti. U redovima poraženog sastava najviše je ubacio nekadašnji najkorisniji igrači islandske lige Gerald Robinson koji je utakmicu završio sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti. Smiljevac će u prvom dvoboju nokaut faze čekati boljeg iz okršaja Bazena i Strožanca, dok će Bili Brig odmjeriti snage s Voštarnicom.


SMILJEVAC 70 – BILI BRIG 63


(12:12, 22:15, 22:24, 14:12)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 230. Suci: Neven Jurjević, Frane Banović i Filip Rumora.
SMILJEVAC: Segarić 18, Vidaić 15, Marin 11, Jadrijev 9, Zrilić M. 9, Horvat 5, Kovačević 2, Korman, Krstinić, Mamić J., Mamić M., Zrilić K., Perović. Trener: Lovre Bašić.
BILI BRIG: Robinson 16, Jurica 15, Bronić 8, Pantalon 8, Smolić 6 (11 skokova), Kovačević 4, Pahlić 3, Šimičević 3, Kaštropil, Vrkić, Traživuk, Zubčić. Trener: Marin Pijaca.


Raspored
Subota
20 sati
Kampo Kaštelo – Bokanjac
22 sata
Sabunjar P. – Melada 99
Nedjelja
20 sati
Talvi putovanja – Maslina
22 sata
Sfinga S. – Sukošan