Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Grdovićeva tetovaža povodom sto godina Hajduka

23.08.2010. 22:00
Grdovićeva tetovaža povodom sto godina Hajduka


‘Sa pokojnim ćaćom sam išao na svaku njihovu utakmicu otkad znam za sebe. Tada su u Zadru postojala svega dva, tri auta. Volim sve klubove u Hrvatskoj, ali Hajduk mi je u srcu.’


Desnu podlakticu Mladena Grdovića otprije nekoliko dana krasi Hajdukov grb. Tetovažu je dao napraviti u zadarskom tattoo studiju, a povod je sto godina tog splitskog kluba:
-Volim Hajduk kao i svoju kuću. Već nekoliko godina gledam kad ću napraviti tetovažu i sada je došla prilika, pojašnjava Grdović.
Povodom sto godina Hajduka napisao je i istoimenu pjesmu, a za koju se nada da će je ljudi prihvatiti. Tetoviranje ga, kaže, nije boljelo. Bole ga samo žene, kroz smijeh odgovara te nastavlja:
-Sa pokojnim ćaćom sam išao na svaku njihovu utakmicu otkad znam za sebe. Tada su u Zadru postojala svega dva, tri auta. Volim sve klubove u Hrvatskoj, ali Hajduk mi je u srcu.
Grdović inače sutra kao Hajdukov gost putuje u Bukurešt gdje u četvrtak splitski klub igra utakmicu s rumunjskom Unireom:
-Sa sobom nosim gitaru, ali nema pisme do povratka. No, ako Hajduk izdrži prvih dvadeset minuta bez da primi gol, biti će sve OK, prognozira.
Tetovaža Hajdukovog grba inače mu je i prva tetovaža, no možda ne i posljednja:
-Brankici se svidjela. Imam još jednu želju, a to je da tetoviram sliku Isusa na nozi, no to ću još vidjeti, zaključuje. To inače ne bi bio jedini religijski simbol koji ima na sebi. Naime, desnu ruku zadarskog pjevača krasi drvena narukvica iz Međugorja, a na lijevom prstenjaku nosi prsten koji je kupio kada je bio na Isusovom grobu u Jeruzalemu.
Na upit što će Tornado reći na tetovažu, Grdović odgovara kako su Tornado i Torcida uvijek bili veliki prijatelji. Od Hajdukovih igrača, ne favorizira nikog posebno, no zato ističe kako je sad Ibričić tamo najjači.
Zadarski pjevač inače sredinom listopada kreće na turneju s Duškom Lokinom po Americi, a ona će obuhvaćati nekoliko gradova. Jedan koncert održati će povodom 30 godina hrvatskog kluba u San Peteru, drugi nastup biti će u San Joseu, treći koncert će biti za hercegovačku noć u Chicagu. Nastupiti će i u sklopu zagorske noći u kanadskom Torontu, a zakazana su i dva koncerta u New Yorku. Također, nastupiti će u jedanaestom mjesecu i na ponovno pokrenutom zadarskom festivalu zabavne glazbe:
-Obavezno ću sudjelovati na festivalu. Svoj grad nikad ne smiješ napustiti. Evo upravo nagovaram i Lokina da se on odazove. Njemu to nije baš nešto, ali mislim da hoće. Koliko znam, odazvati će se dosta dobrih dalmatinskih pjevača. U natjecateljskom dijelu biti će i Spalato, a svoj koncert imati će i Mišo Kovač.
Pjevač se dotaknuo i svoje kćerkice koja bi na jesen trebala krenuti u prvi razred osnovne škole:
-Trenutno je sad kod Brankice. Ona je unijela sreću u moj život, zaključuje.
 


‘Sto godina HAJDUKA’




Na starome placu
Prije sto lita
Počela se pivat
Bila boja Splita
Krenuli su prvi
Naši stari didi
Uklesali ime
Torcida ga slidi
Dalmaciju cilu
Bila boja spaja
Bilo je srce
Bodula i vlaja!