Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osam zadarskih izlagača

23.08.2011. 22:00
Osam zadarskih izlagača


Predstavljat će nas zadarska tvrtka “Iznad oblaka”, koja se bavi izradom suvenira i ukrasnih predmeta, “Kantarača” koja će predstaviti ekstra djevičansko maslinovo ulje, zadarska tvrtka Joskro d.o.o., OPG Julijan Lonić koji će izlagati aromatizirana vina, te OPG Eugen Novaković koji će prezentirati smokvenjak, kazala je Kosović


Završnica popularnih “Jadranskih igara” ove se godine održava u Biogradu na Moru 4. rujna. Ovaj natjecateljski show u produkciji HRT-a, osim što je uspješno oživio nekadašnje “Jadranske susrete”, izuzetna je prilika i za turističku i gospodarsku promidžbu obalnih i otočnih mjesta, a igre se ovog ljeta održavaju u 37 mjesta. Prema procjenama organizatora, igre prati više od 60.000 gledatelja. U suorganizaciju igara uključene su i brojne turističke zajednice, tvrtke, općine i gradovi, a veliku ulogu imaju i županijske gospodarske komore koje su zadužene za prezentaciju lokalnih proizvođača, najčešće obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Županijska komora Zadar također je uključena u ovaj dio posla, a kako saznajemo od Slavice Kosović, u Biogradu će Zadarsku županiju predstavljati osam izlagača.
– Budući da je riječ o finalnoj emisiji ‘Jadranskih igara’, broj izlagača je povećan na sto, što je gotovo dvostruko više nego u dosadašnjim emisijama, a našu će županiju predstavljati zadarska tvrtka ‘Iznad oblaka’ d.o.o., koja se bavi izradom suvenira i ukrasnih predmeta od tekstila, Poljoprivredna zadruga ‘Kantarača’ iz Male Rave koja će predstaviti ekstra djevičansko maslinovo ulje. Svoju paletu proizvoda, odnosno maslinovog ulja, izložit će i zadarska tvrtka Joskro d.o.o., OPG Julijan Lonić u Biogradu će izlagati aromatizirana vina, a OPG Eugen Novaković predstavit će dalmatinski specijalitet smokvenjak, kazala je Slavica Kosović te dodala da će među izlagačima biti i dvije sirane s otoka Paga, Paška sirana d.o.o. iz Paga te Sirana “Gligora” iz Kolana te OPG “CD Raspović” iz Debeljaka koje će predstaviti ljekovite i kozmetičke proizvode od lavande.
– Naši su se izlagači već predstavljali u nekoliko dosadašnjih emisija ‘Jadranskih igara’ pa ih je tijekom emisije u Pagu izlagalo njih sedmero, u Crikvenici i Fažani dvoje, a za koji dan u četvrtfinalnoj i polufinalnoj emisiji u Kaštelima svoje će proizvode predstavljati tri tvrtke, kaže Slavice Kosović iz Županijske gospodarske komore.