Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Mobilna izložba u Kneževoj palači
Autor: 
Izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja »Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača« fotografijama i zanimljivim pričama informira o životu ovih simpatičnih tihih moreplovaca. Dio izložbe i educira što i kako učiniti ako pronađemo morsku kornjaču
Narodni muzej Zadar
Informacije o životu tihih moreplovaca

Mobilna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja »Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača« fotografijama i zanimljivim pričama približava i informira o životu ovih simpatičnih tihih moreplovaca. Dio izložbe i educira što i kako učiniti ako uočimo ili pronađemo morsku kornjaču te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti. Djeci i mladima na raspolaganju je edukativni i zabavni materijal o morskim kornjačama, najavljuju iz Narodnog muzeja.

Izložba, postavljena u dvorani Kneževe palače na hrvatskom je jeziku, ali dostupna je i na engleskom, talijanskom i grčkom.
Izložba se može razgledati od 19.8. do 1.9. 2021. godine tijekom radnog vremena muzeja.
Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača »Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles«.

Radi se o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Sam projekt je započeo 2016., a završava ove godine.

Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.
Autor izložbe je doc. dr. Draško Holcer, suradnici su prof. dr. sc. Bojan Lazar i dr. sc. Paoulo Casale, dok je suradnica u programu Renata Brezinščak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1.5 (2 glasova)