Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PREKINUTA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Rubeša govorio o kokainskoj epidemiji, usporedio nas s Harlemom i Bronxom te optužio vladajuće da su neki od njihovih članova najveći dileri droge na ovom području

24.09.2019. 13:24
PREKINUTA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Rubeša govorio o kokainskoj epidemiji, usporedio nas s Harlemom i Bronxom te optužio vladajuće da su neki od njihovih članova najveći dileri droge na ovom području


Ante Rubeša optužio je vladajuće da su neki od njihovih članova najveći dileri droge na zadarskom području, Marijana Botić je zatražila raspuštanje Skupštine koja – "nema smisla", a Marko Pupić Bakrač je naglasio da ni on kao najinteligentniji vjećnik – nema dovoljno vremena za proučavanje materijala.
– Sukladno čl.104, on je i dalje nastavio govoriti s mjesta što po Poslovniku ne može i zbog toga sam prekinuo Skupštinu. Ona će biti nastavljena kad se za to steknu uvjeti. Vijećnice i vijećnici bit će obaviješteni najmanje jedan sat prije telefonom i nakon toga ćemo nastaviti točno ondje gdje smo stali – objasnio je novinarima predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar nakon što je zbog vijećnika Akcije mladih Ante Rubeše nakon manje od sata, prekinuo sjednicu.
Naime, Rubeša je u svom stilu i s majicom natpisa: "Celo selo…HDZ" – izašao za govornicu kako bi govorio o kokainskoj epidemiji koja vlada na zadarskom području argumentirajući svoje navode činjenicom da je zadarska policija u samo dva posljednja mjeseca zaplijenila preko pet kilograma kokaina visoke kvalitete te je nastavio poručujući vijećnicima kako moraju priznati da je to "impozantna količina čak i za neke puno veće anglomeracije poput Harlema i Bronxa".


Okrivio HDZ za "kokainsku epidemiju"
– Neki od najvećih distributera i dilera droge na ovom području su istaknuti članovi HDZ-a, neki su se čak i kandidirali za predsjednike zadarskog ogranka te vaše demonske zajednice te su čak imali i podršku predsjednika naše Skupštine. To je sustav vrijednosti koje ste stvorili gospodo, u ovih 30 godina vaše vladavine. Nikakve škole, vrtići, ceste i slično.Ono što je meni nevjerojatno jest to da se vi doktori, profesori i ostali visokoobrazovani članovi vaše stranke godinama družite, fotografirate i posjećujete skupove zajedno s tim dilerima kao da ništa ne znate ili se možda pravite da ste skupa studirali s tim ljudskim šljamom – grmio je s govornice Ante Rubeša, dodajući na kraju, kako poručuje roditeljima i velikoj većini koji ne izlaze na izbore da svojim zanemarivanjem građanskih dužnosti pospješuju distribiciju i trgovinu drogom.
– Vama koji glasate za ove protektore dilera poručujem da se zapitate je li glas za Kalmetu i Longina isto što i glas za Daruvarca i Pabla Esobara iz Škabrnje – zaključio je na kraju svog govora Ante Rubeša.


Primjedbe na kasno dostavljanje materijala za Skupštinu
Budući da je nastavio vikati i dobacivati i s mjesta zaradio je potom i drugu opomenu nakon čega je sjednica – prekinuta.
Prije njega za riječ se javila i njegova stranačka kolegica Marijana Botić koja je kao 49. i 50. točku Dnevnog reda predložila raspravu o zakonitosti, a potom i poništenju Županijske skupštine smatrajući kako Skupština, kako je rekla, doista nema smisla jer "vladajući pojma nemaju, niti bi znali nabrojiti pet točaka Dnevnog reda" dok je Marko Pupić Bakrač čelni čovjek Akcije mladih, apelirao da se materijali sa sjednice dostavljaju ranije jer i on, kako je naglasio, kao najinteligentniji među njima – nema dovoljno vremena za proučavanje materijala od 47. točaka Dnevnog reda koliko ih je bilo predviđeno za jučerašnju Skupštinu.
I on je zaradio opomenu jer je govorio o Dnevnom redu.
Dakle, kako je objasnio predsjednik Županijske skupštine Željko Lonačar, Skupština će se nastaviti kad se za to stvore – uvjeti.