Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gradski hostel u suživotu s gradom

Autor: Hana Radulić

23.10.2012. 22:00
Gradski hostel u suživotu s gradom

Foto: Zvonko KUCELIN



Interes nam je da se povežemo s ljudima i organizatorima gradskih događanja i manifestacija i da tome prilagodimo naše paket ponude. Naš je hostel specifičan ne samo po ekskluzivnoj lokaciji na kojoj je smješten već i po tome što je više namijenjen mlađim ljudima, kaže Kalac


S dosadašnjom popunjenošću hostela jako smo zadovoljni, i s obzirom da smo otvoreni tek dva i pol mjeseca, može se reći da su naša očekivanja za ovu prvu sezonu ispunjena, kaže Nives Kalac, voditeljica zadarskog hostela “Forum” koji je turistima vrata otvorio u jeku sezone koncem srpnja.
Zbog svog položaja u središtu Poluotoka, uz sam Forum, Turisthotelov hostel privukao je osobito mlađe goste koji Zadar posjećuju uglavnom zbog aktivnog odmora.
– Kolovoz nam je u potpunosti bio popunjen, a rujan nešto lošiji. S obzirom na ukidanje mnogih aviolinija i znatno manje inozemnih dolazaka, u nastupajućem periodu orijentirat ćemo se više na domaće goste. Tako već od početka studenoga idemo s nižim cijenama i vrlo povoljnim vikend aranžmanima. Iako je teško unaprijed predvidjeti popunjenost tijekom jeseni i zime, sigurni smo da u tom periodu nećemo zatvarati hostel i da će gosti posjećivati Zadar i u tom razdoblju, a osobito u prosincu i božićno-novogodišnjem razdoblju, ističe Nives Kalac, izražavajući uvjerenje da će mnogi Hrvati poželjeti u Zadru provesti ugodan vikend, osobito ako ga spoje s nekom manifestacijom ili događanjima.
– Interes nam je da se povežemo s ljudima i organizatorima gradskih događanja i manifestacija i da tome prilagodimo naše paket ponude. Naš je hostel specifičan ne samo po ekskluzivnoj lokaciji na kojoj je smješten već i po tome što je manje namijenjen tzv. skupinama seniora, naviknutima na klasičan hotelski smještaj, već mlađim ljudima sklonijima provodu i življem ritmu, tzv. funky gostima, navodi direktorica “Foruma” Nives Kalac. Kao jedini trenutačni nedostatak navodi nepostojanje dizala, što bi starijim gostima moglo otežati boravak na višem katu.
– Nastojimo da hostel ne bude samo mjesto na kojem će gosti odsjesti i prenoćiti već i mjesto susreta, druženja i upoznavanja, zaključuje Kalac.
Hostel, inače, raspolaže s 37 soba i 110 ležajeva, a odlikuje se i jedinstvenim pogledom na antički Forum i Zadarski kanal na koji se pogled pruža doslovno iz kreveta.