Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Drežnjak predvodio Zadrane do pobjede na Baldekinu

24.10.2021. 08:16


Šibenka – Zadar 59:73 (14:18, 16:16, 14:20, 15:19)
Zadar je pobjedom nad Šibenkom rezultatom 59:73 došao do svoje pete pobjede u HT Premijer ligi.
Domaćin se dobro držao sa Zadrom u prvom poluvremenu, Zadar se nikako nije mogao odlijepiti na veću prednost od +8.
U trećoj četvrtini plavo-bijeli su se uspjeli odlijepiti na dvoznamenkast prednost od +10, nakon serije 9:0, u kojoj je Dario Drežnjak zabio 7 poena.
U završnici Šibenka se nije uspjela vratiti u egal, Zadrani su do kraja utakmice nastavili graditi svoju prednost koju su mirno sačuvali do kraja susreta.
Najbolji igrač u redovima Zadra je bio Dario Drežnjak s 23 poena i pet skokova, Martin Junaković je u rodnom gradu upisao 13 poena i pet asistencija.
Za Šibenku Patrik Jambrović je zabio 17 poena.
Srđan Helbich, trener Zadra: “Ovo je bila teška utakmica za nas nakon što smo jučer odigrali zahtjevnu utakmicu protiv Borca. Čestitke igračima na pristupu i zalaganju, dali su svoj maksimum. Bilo je tu nekih sitnih grešaka i malo pada koncentracije, ali to je sve zbog umora koji se osjetio danas.”
Dario Drežnjak, igrač Zadra: “Odigrali smo dobru utakmicu, iako je bilo jako teško nakon jučerašnje pobjede protiv Borca koja je bila zahtjevna. Skupili smo se, pokazali smo karakter i nastavili smo u tom ritmu. Istina, otkada sam došao u Zadar praktički me nije bilo. Nijednu utakmicu nisam odigrao kako treba, ali trudio sam se, radio i zahvaljujući Mariju Mandiru, koji mi je pomogao da se spremim, rad je počeo dolaziti na naplatu. Jučer sam u ključnim trenucima nešto pogodio, danas, uz podršku suigrača, nastavio u tom ritmu i nadam se da je ovo tek početak jedne dobre serije, kako za mene osobno, tako i za momčad, što je najvažnije.”