Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obrovčani oduševljeni novim znanjima lansiranim na raketnoj smotri

24.10.2021. 07:49


 Na HARS-ovoj raketnoj smotri održanoj u Garešnici u povodu obilježavanja 75. obljetnice Hrvatske zajednice tehničke kulture, sudjelovala je i Srednja škola Obrovac.
Ovo je još jedna smotra raketne tehnike, koja je obrovačke učenike i njihove mentore obogatila dodatnim znanjem o ovoj tehničko-sportskoj djelatnosti.
Smotra je održana na poligonu poljoprivrednog gospodarstva Prodanić, a sudjelovali su najbolji raketni klubovi iz Hrvatske koji su predstavljali svoje raketne konstrukcije te amaterske raketne tehnike. Voditelj smotre, Bogomir Hren, pobrinuo se za organizaciju te s veseljem zaželio dobrodošlicu sudionicima iz različitih dijelova Hrvatske.
Mladi raketni modelari iz Obrovca, koji se smatraju jednima od najuspješnijih u Hrvatskoj, na Smotri su predstavili svoja najnovija postignuća u području raketne tehnike, ali isto tako sa zadovoljstvom pratili i ostale sudionike te upijali nova znanja.
Svoja iskustva i razmišljanja s nama su podijelile učenice koje su predstavljale Srednju školu Obrovac.
– Ovo mi je bila prva raketna smotra na kojoj sam sudjelovala i moram priznati da sam jako ugodno iznenađena te da ću je pamtiti zauvijek. Smotra se uvelike razlikuje od uobičajenih natjecanja u raketnom modelarstvu te sa sigurnošću mogu reći da me obogatila s mnoštvom novog znanja, istakla je Sara Vidović, inače učenica trećeg razreda obrovačke gimnazije.
Njezine razredne kolegice, Nikolina Trošelj i Josipa Nekić, su se složile te su suglasne u tome da i sljedeće godine ponovno doći u Garešnicu.
– Oduševljen sam organizacijom i svime viđenim na Smotri. Iz godine u godinu težimo sve većem uspjehu i prikupljanje znanja od ovakvih stručnjaka u tome nam svakako puno pomaže. Veselim se daljnjem educiranju i promoviranju raketarstva među našim učenicima i mladima, zaključio je Pero Govorčin, njihov mentor i profesor ekonomske grupe predmeta u obrovačkoj srednjoj školi.


J. NEKIĆ