Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U zadarskoj bolnici s koronavirusom preminula 93-godišnja žena

24.10.2021. 09:05


Na području Zadarske županije 107 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. U Općoj bolnici Zadar s koronavirusom preminula je 93-godišnja žena, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.
Na covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 26 bolesnika od kojih je troje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 15 pacijenata oboljelih od koronavirusa.
Od novooboljelih osoba njih 59 je s područja grada Zadra, desetero ih je s područja grada Benkovca, sedmero ih je s područja općine Galovac, petero ih je s područja općine Sukošan, četvero ih je s područja općine Privlaka, po troje ih je s područja općina Bibinje i Poličnik, po dvoje ih je s područja općina Preko, Ražanac, Sali, Starigrad, Škabrnja i Vrsi, a po jedna je s područja općina Jasenice, Pašman, Posedarje i Tkon.
Tijekom subote testirano je 334 uzoraka, što znači da je udio pozitivnih uzoraka vrlo visokih 32 posto. Pod aktivnim nadzorom je 1300 stanovnika, a od bolesti se opravila 61 osoba.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.