Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zubacu osmi naslov

Autor: Joško Gatara

23.11.2009. 23:00
Zubacu osmi naslov


Ovo je još jedna potvrda o velikim vrijednostima naših ribolovaca, kazao je Stanko Panić, glasnogovornik ŠRD-a Zubatac
U prostorijama ŠRD Zubatac održana je konferencija za tisak, na kojoj je prezentirana još jedna uspješna ribolovna sportska godina, 2009., u kojoj su članovi društva ostvarili vrlo zapažene rezulate, kako kroz redovna natjecanja na nivou države, tako isto i kao članovi državne reprezentacije, na brojnim nastupima širom svijeta.
– Ovo je još jedna potvrda o velikim vrijednostima naših ribolovaca, koji su na brojnim natjecanjima pokazali velike vještine i znanje u sportskom ribolovu, a koji su doveli do toga da se ŠRD Zubatac ponovno našao na čelu uspješnosti ribolovnih društava Republike Hrvatske. Dodajmo ovome i jedan vrlo značajan podatak, da je ovo 8. put zaredom da Zubatac ostvaruje ovo visoko sportsko priznanje, u uvodnim riječima kazao je Stanko Panić, glasnogovornih društva, prije negoli je prisutnima predočio uspješne rezultate.
Tijekom godine brojni Zubačevi natjecatelji nastupili su, poslije obaveznih klupskih nadmetanja, na brojnim županijskim, međužupanijskim, državnim i kup natjecanjima gdje su ostvarili visoke rezultate i plasmane. Pored toga morali su se odazvati i brojnim reprezentativnim obavezama, gdje su također, u sastavu državnih reprezentacija, Hrvatskoj donijeli brojna odličja.
Potrebno je podsjetiti se, da su Nikolina Kotlar i Ardena Bajlo na državnom prvenstvu u Crikvenici osvojile drugo mjesto u ekipnom plasmanu. Na iston natjecanju, ali za seniore, zlatnim odličjima u ekipnom poretku okitili su se David Bajlo i Dubravko Pejdo u lovu štapom s obale, dok su pojedinačno srebro i broncu prisvojili Dubravko Pejdo i Marko Sikirić
Značajan uspjeh u lovu štapom iz broda ostvarili su Zubačevi David Bajlo, koji je u pojedinačnom poretku, u vrlo jakoj konkurenciji, zauzeo odlično drugo mjesto, a zajedno s Markom Sikirićeme okitio se i zlatom u ekipnom plasmanu.
Kao članovi državne reprezentacije, članovi Zubaca ostvarili su značajne i zapažene rezultate. Odličja svih boja jednostavno ih ne mogu mimoići. Ardena Bajlo i Nada Miletić, kao članice seniorki, na svjetskom prvenstvu u Budvi, u Crnoj Gori, zauzele su čelnu poziciju i okitile se svjetskim zlatom. Na istom svjetskom prvenstvu, u seniorskoj konkurenciji, Robert Budanović osvojio je brončanu medalju. Odlično su prošli i najmlađi U-16, koji su pod rukom izbornika Dubravka Pejde, u Egiptu na svjetskom prvenstvu bili najbolji i oko vrata objesili zlato. Članica tog sastava bila je i Estera Bajlo. Dodajmo ovome i lijep uspjeh podvodnih ribolovaca Zubaca, koji su na državnom prvenstvu priredili i malo iznenađenje i pred mnogo jačim ekipama, uspjeli osvojiti državnu broncu. Bili su to Dario Marinov, koji je u pojedinačnom zaronjavanju osvojio drugo mjesto, Oleg Vlahov i Ivica Košta.