Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Luka Modrić odveo Real do naslova

24.12.2018. 15:00
Luka Modrić  odveo Real do   naslova


Nogometaši Real Madrida osvojili su rekordni, četvrti naslov svjetskog klupskog prvaka nakon što su uvjerljivo svladali (4:1) Al Ain Zorana Mamića u finalnoj utakmici koju je obilježio Luka Modrić, najbolji nogometaš na svijetu u 2018. godine. Modrić je postigao vodeći pogodak za "kraljevsku momčad" i nagovijestio još jedan trijumf, a u nastavku neravnopravne utakmice još jednom na velikoj sceni dokazao da su sve pojedinačne nagrade u godini na zalasku otišle u prave ruke. Bez obzira što je njegov suigrač Gareth Bale ovaj put u Abu Dhabiju zaslužio nagradu za najboljega igrača ovogodišnjeg izdanja Svjetskog klupskog prvenstva, osvojivši ujedno i titulu za najboljega strijelca. Modrić je još jednom briljirao.
– Željeli smo pobjedu kako bismo godinu završili na najbolji mogući način, bili smo ozbiljni od prve minute i zasluženo pobijedili. Jako smo sretni što smo treći put za redom osvojili ovaj naslov – kaže Luka Modrić, koji je 12 od 14 golova za Real postigao izvan šesnaesterca.
– Benzema mi je ostavio loptu, imao sam je pod kontrolom i odlučio pucati… Svi mi kažu da moram više pucati, ali jako volim proigravati suigrače. Da, ispada da kad pucam, postižem golove. Ne pucam puno, ali s vremena na vrijeme, kad pucam, lopta hoće u gol.
Iza Modrića je nezaboravna godina, 2018. pamtit će zauvijek… Do te mjere da nisu daleko od istine oni koji se šale da je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu Rusiji s "kockastima" njegov najlošiji rezultat u godini na izmaku.
– Bila je to stvarno nezaboravna godina za mene, ne znam odakle bih uopće počeo. Savršena godina, osvojili smo Ligu prvaka,  s Hrvatskom napravili sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, onda su došle i sve te pojedinačne nagrade, a sad i još jedan trofej s Realom. Jako sam sretan, ovo je godina iz snova za mene.
Modrić je postigao sjajan pogodak (14') i asistirao Sergiju Ramosu (79') uoči trećeg pogotka madridske momčadi. Prethodno je mladi Llorente povisio rezultat u 60. minuti. Mamićeva momčad uspjela je postići uspješni pogodak (Shiotani, 86'), prije negoli je Egipćanin Yahia Nader (90') zatresao vlastitu mrežu poslije upečatljivog solo-prodora Viniciusa Juniora.
– Moramo biti ponosni. Za pobjedu protiv Reala morali smo  odigrati savršenu utakmicu. Šteta što susret nismo otvorili pogotkom, imali smo šansu, ali mogu samo čestitati boljem. Real je velika momčad i zasluženo je slavio – rekao je poslije utakmice trener Al Aina Zoran Mamić.
Prije finala odigrana je utakmica za 3. mjesto, a nogometaši argentinske River Plate svladali su japansku Kashimu 4:0. Strijelci za argentinsku momčad bili su Bruno Zuculini (24'), Gonzalo Martinez (73', 90') i Rafael Borre (89'-11m).


The Guardian: Najbolji je Modrić
Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem svijeta u 2018. godini u izboru  britanskih dnevnih novina The Guardian, čime je nakon šest godina prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda. U izboru je sudjelovalo 225 osoba iz 69  zemalja, priopćio je The Guardian. Modrić je osvojio priznanje ispred Ronalda i Messija koji su imali 246 i 285 bodova manje od njega. Glasači u izboru vodili su se uspjehom pojedinaca na kraju prošle sezone, tijekom ljetošnjeg Svjetskog prvenstva, te  na početku aktualne sezone. Hrvatski veznjak ranije je osvojio nagradu Zlatnu loptu  France Footballa, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u izboru FIFA-e, te najboljeg nogometaša Europe u izbporu UEFA-e.


Modrićevi trofeji s Realom
Španjolsko prvenstvo (2017.), španjolski Kup (2014.), španjolski Superkup (2012., 2017.), Liga prvaka (2014., 2016., 2017., 2018.), europski Superkup (2014., 2016., 2017.), Svjetsko klupsko prvenstvo (2014., 2016., 2017., 2018.)