Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ni Šibenik nije srušio Višnjik

25.02.2019. 10:16
Ni Šibenik  nije srušio  Višnjik


Da su kojim slučajem Zadranke preksinoć izgubile od Šibenčanki bilo bi to veliki, možda i presudni korak dalje od doigravanja za prvakinje. No, "bijelo-plave" su i sa skraćenom rotacijom pokazale da "još u svići ima ulja" i pred završnih pet kola upisale dva boda s kojima će lakše iščekivati vrlo zahtjevan raspored koji je pred njima. Od početka se dalo naslutiti kako nas očekuje neizvjesna utakmica. Gošće bolje ulaze u utakmicu i vode 0:4, a nakon nekoliko minuta u dvoranu ulazi 30-ak pripadnika navijačke skupine Tornado. Zadranke se bude, agresivna obrana i pjesma s tribina donosi 12:6 na semaforu. U 14. minuti trenerica Marija Mazija, koja je nakon kratkog odmora ponovno preuzela Zadranke, zarađuje tehničku pogrešku nakon koje odmah i isključujuću te napušta parket, a ekipu u tom trenutku preuzima trener Toni Matešić.
– Zadarski dišpet tada raste iz minute u minutu, djevojke se uključuju na svaki napadački skok, u obrani doslovno bacaju jedna za drugom, svaki koš je popraćen ovacijama s tribina, a ludilo Tornada samo raste iz minute u minutu – napisali su na facebook stranici Zadra.
Šibenčanke bolje kreću u nastavak utakmice i u 25. minuti imaju sedam poena prednosti (39:46) i sve je podsjećalo na scenarij iz četvrtfinala Kupa. No, napadačkim skokovima domaće dostižu tu prednost i nakon samo tri minute vode 52:48. Nastavilo se u egalu sve do kraja utakmice. U 32. minuti je 56:58, ali tada Šibenčanke ostaju četiri minute bez postignutog koša i utakmica je konačno prelomljena.
– Koncentracija, želja, energija, emocija nas vode u posljednjih 10 minuta, unatoč teškim nogama, uz pjesmu Tornada i podršku gledatelja utakmicu završavamo u našu korist i zasluženo ostavljamo bodove na Višnjiku. Vrijedi napomenuti kako se motivacija naših cura vidi kroz skok u kojem smo bili puno bolji od gošći (58-36). Čestitke Šibeniku na fer i korektnoj igri, a našim curama na lavovskoj borbi od prve do zadnje minute. Ovom pobjedom vratili smo se u play off poziciju i borba za prva četiri mjesta se nastavlja. Ono što vrijedi napomenuti je timska igra, koncentracija i energija svih pet igrača na terenu i ostalih na klupi, samo tako možemo do pobjede. Hvala publici koja nas prati iz kola u kolo i kad padamo i kad se dižemo – zaključili su u osvrtu na utakmicu.
ZADAR 67
ŠIBENIK 63
(18:14, 17:21, 19:15, 13:13)
ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja: 200. Suci: Raspović, Modrić, Matov.
ZADAR: Oštrić 8, Jelenković 7 (1-2), I. Dujić 6 (2-2), Vrsaljko 19 (1-3), Dobrić, Nikpalj Vukorepa 13 (1-2), Špinderk, Budija, Mandić 14 (8-9), Domijan, Gardijan, Rudić. Trenerica: Marija Mazija.
ŠIBENIK: Marin 4 (4-6), Vukšić 19 (3-5), Mihić 8 (1-2), Chiabov 10 (2-2), Melendez 17 (3-5), Borič 2, Obratov 3, Čaleta, N. Dujić, Skorzić, Barišić. Trener: Stipe Bralić.
Šut za dva: Zadar 24-39 (41%); Šibenik 13-38 (34%).
Šut za tri: Zadar 2-17 (12% – Oštrić 2); Šibenik 8-21 (38% – Vukšić 4, Melendez 2, Mihić, Obratov).
Slobodna bacanja: Zadar 13-18 (72%); Šibenik 13-20 (65%).
Skokovi: Zadar 58(24); Šibenik 36(7)
Osobne pogreške: Zadar 21; Šibenik 18.


Riječ trenera
TONI MATEŠIĆ, ZADAR
POVUKLA NAS JE ATMOSFERA
– Nakon isključenja trenerice Mazije mogli smo reagirati samo na dva  načina. Ili se dignuti u nebesa ili potonuti do dna. Uspio sam motivirati  cure da daju sve od sebe baš u inat svemu što se dogodilo i svaka od njih  je na kraju dala svoj maksimum za pobjedu. Volio bih pohvaliti i publiku,  posebno Tornado jer stvarno je gušt igrati pred punim tribinama u atmosferi koja iz igračica izvlači i onaj zadnji atom snage.
STIPE BRALIĆ, ŠIBENIK
PRESUDIO IZLAZAK CHIABOV
– Ovo je čisti dokaz koliko malo treba da ovaj, inače jako inferioran  ekipni sport u odnosu na ostale ovdje u Hrvatskoj, zablista u punom sjaju. Malo sportskog rivaliteta i odmah publika dođe na tribine. Nedavno  je na utakmici Kupa u Šibeniku bilo oko 400 gledatelja i atmosfera je također bila sjajna. Što se same utakmice tiče, mislim da je presudila peta  osobna našeg jedinog centra bez koje smo igrali zadnjih desetak minuta.  Imali smo i mi svojih prilika, ali izlazak Chiabov nam je bio preveliki  hendikep. (sport023.hr)