Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Milan Stojanov dobio još jedan mandat

25.02.2020. 19:15


Aktualni predsjednik Županijskog odbora HNS-a, Milan Stojanov, na izbornoj skupštini ovoga ponedjeljka dobio je još jedan mandat. Za njegove zamjenike izabrani su Ante Raspović i Ružica Jakšić. Lokalni HNS-ovci time su završili važan proces stabilizacije stranke koji je počeo nedavnim izborom predsjednika zadarske organizacije, Marija Skelina, održanog prije mjesec dana.
Tako je i županijsko članstvo moralo provesti izbore kako bi moglo sudjelovati u izboru predsjednika stranke s obzirom da je poznato kako Ivan Vrdoljak napušta ovu dužnost. Prije toga slijede i izbori po regionalnim organizacijama. S obzirom da im se dio članstva pasivizirao te da je dio njih i napustio stranku odlaskom bivšeg predsjednika Gradskog odbaora, Stojanova smo pitali što mu je sada prioritet te kakva je opća situacija među članovima.
– Stranku u Zadru i županiji moramo stabilizirati te nastaviti s osnivanjem novih ogranaka i podružnica. A tu su i pripreme za parlamentarne izbore. Što se tiče članstva, primili smo nove članove, ali imamo i dio njih koji su pasivizirani pa sada slijede razgovori s njima i povratak na aktivni rad, kaže Stojanov.
Stojanov je inače za predsjednika županijskog HNS-a prvi put izabran u kolovozu 2015. godine, i to s dužnosti predsjednika njihove podružnice u Pakoštanima. Lokalni HNS stoga čeka velik posao na okupljanju članstva i pripremama za parlamentarne izbore, potom i lokalne s obzirom da im je rejting posljednjih godina pao te da su redovito u lokalnim i nacionalnim izbornim koalicijama.
Naime, lokalni je HNS doživio najveći potres 2017. godine kada je dio članova isparao stranačke iskaznice i bacio ih na ulicu nezadovoljan odlukom rukovodstva stranke o koaliranju s HDZ-om. Taj nagli zaokret koštao ih je dijela članova, kao i odlazak bivšeg predsjednika zadarske organizacije. Novom rukovodstvu stoga ostaje motivirati svoje očito demotivirano članstvo kako bi se što bolje pipremili za izbore za Sabor.