Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarska bolnica ima lijekova samo do kraja mjeseca

25.02.2021. 11:15
Zadarska bolnica ima lijekova samo do kraja mjeseca


Nakon najave hrvatskih veledrogerija o mogućoj obustavi lijekova, provjerili smo kakva je situacija u zadarskoj Općoj bolnici. Naime, u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan kazali su kako imaju dovoljno zaliha jer uvijek paze da imaju lijekova toliko da ne bi došlo do nestašice i u tom slučaju teške situacije za pacijente.
I dok je situacija u bolnici Ugljan jako dobra, u bolnici Zadar stanje je očito drugačije, no to je razumljivo s obzirom da je ipak riječ o bolnici u kojoj se liječi i operira te se rade različiti zahvati na pacijentima. Na naše pitanje ima li zadarska Opća bolnica u ovom trenutku dovoljno lijekova te za koje razdoblje, s obzirom da veledrogerije opet upozoravaju da zbog nelikvidnosti ne mogu izvršiti svoju osnovnu funkciju i osigurati redovitu isporuku lijekova, u bolnici su nam odgovorili:
– Opća bolnica Zadar zaprimila je upozorenja veledrogerija vezano za isporuku lijekova. Možemo izvijestiti kako raspolažemo zalihama lijekova koje su dostatne za potrebe ustanove i to do kraja tekućeg mjeseca, navode u bolnici.
Situacija je, dakle, identična onoj u listopadu prošle godine kada je došlo do prve krizne situacije s lijekovima. I zadarska bolnica tada se nalazila u sličnom problemu, kao i ostale zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj, odnosno u problemu isporuke lijekova od strane veledrogerija, no zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc i tada je naglasio kako očekuju da će se problem riješiti u najbržem roku na zadovoljstvo njihovih bolesnika.