Održana 3. radionica projekta »RaSTEMo u znanosti«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Polaznice radionica su odgajateljice iz zadarskih vrtića
U zanimljivoj i kreativnoj atmosferi izvedeno je više pokusa prilagođenih djeci različih dobnih skupina. Zašto mama stavlja u kolač prašak za pecivo, ledeni ribolov, brodići od leda, kako nastaje oblak, plin koji gasi plamen, čarobni papir, naelektrizirani baloni, samo su neki od izvedenih pokusa
Grad ZADAR
Izvedeno je više pokusa prilagođenih djeci

U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u održana je treća u nizu radionica u projektu »RaSTEMo u znanosti«. Projekt predstavlja suradnju Centra izvrsnosti za fiziku Grada Zadra i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar te je zamišljen kao niz od šest radionica različitih tema u periodu od šest mjeseci koje se provode u suradnji s dječjim vrtićima (kojima je osnivač Grad Zadar i drugih osnivača). Polaznice radionica su odgajateljice iz zadarskih vrtića. Ovu radionicu naziva »Tvari« prezentirale su profesorica Gordana Kundid iz Prirodoslovno- grafičke škole Zadar i profesorice Stanka Milković i Korana Marušić iz Gimnazije Vladimira Nazora.

U zanimljivoj i kreativnoj atmosferi izvedeno je više pokusa prilagođenih djeci različih dobnih skupina. Zašto mama stavlja u kolač prašak za pecivo, ledeni ribolov, brodići od leda, kako nastaje oblak, plin koji gasi plamen, čarobni papir, naelektrizirani baloni, samo su neki od izvedenih pokusa. Radionica je bila osmišljena kao kombinacija demonstracijskog i individualnog rada tako da su odgajateljice samostalno izvodile određene pokuse. Odgajateljice će izabrati one za koje procijene da su prilagođeni dobi djece u njihovoj skupini i izvesti ih s njima. U svojoj vrtićkoj skupini dijete će rado upijati nove sadržaje kroz kreativnu igru i na taj način razvijati moć opažanja i zaključivanja. Fotografije, snimke i izjave djece nakon izvedenih pokusa poslat će na adresu projekta i tako sudionicima projekta omogućiti uvid u procjenu ostvarenosti ishoda radionice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno