Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Povljanska marina imat će dvjesto vezova

Autor: Josip Portada

24.03.2013. 23:00
Povljanska marina imat će dvjesto vezova

Foto: Adam VIDAS



Izgradnja marine bit će velik poticaj za razvoj turizma jer će se značajno povećati broj dolazaka gostiju. Razvijat će se onda i ugostiteljstvo, ali i razne druge uslužne djelatnosti kojih u Povljani trenutačno nema, rekao je Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana


Otok Pag se  nalazi na prometnom nautičkom pravcu, ali od toga  ima malo koristi jer na otoku  postoji samo jedna marina,  marina „Šimuni” u Šimunima. No uskoro će marina  biti izgrađena i u Povljani.  Županijska skupština je donijela Odluku o javnom prikupljanju ponuda za dodjelu  koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke  nautičkog turizma – marine  Povljana s benzinskom crpkom.
– Izgradnja marine bit će  velik poticaj za razvoj turizma u Povljani jer će se  značajno povećati broj dolazaka gostiju. S povećanjem brojem gostiju  razvijat će se ugostiteljstvo,  ali i razne druge uslužne  djelatnosti kojih u Povljani  trenutačno nema. U Povljani  je, kao i u mnogim mjestima  na otocima, velik problem  iseljavanje mladih koji odlaze jer nemaju gdje raditi.  Zbog toga je posebno važno  što će se u marini otvoriti  određen broj radnih mjesta,  rekao je Ivica Pogorilić,  načelnik Općine Povljana.
Marina u Povljani imat će  200 vezova, a koncesija će se  najvjerojatnije dati na dvadeset godina.