U zadnje četiri godine izgrađeno i adaptirano više od 40 vrtića u Zadarskoj županiji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Novi, 11 milijuna kuna vrijedni vrtić dovršen i u Jasenicama
Briga o djeci je glavni prioritet naše općine pa je ova investicija bila prijeko potrebna. Već smo dulje vrijeme razmišljali o ovom projektu, no kada se ukazala mogućnost iskorištavanja EU fondova, ovo je postala obveza. I ispunili smo je, rekao je Martin Baričević
Zadarska županija
Župan Božidar Longin i načelnik Martin Baričević ispred objekta dječjeg vrtića u Maslenici

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je Općinu Jasenice gdje s načelnikom Martinom Baričevićem razgovarao o razvojnim projektima koji se provode na tome području.

Trenutačno se na području općine radi na više projekata cestovne infrastrukture i uređenju plaža, a posebno se ponose novoizgrađenim dječjim vrtićem Ljubičica vrijednim 11 milijuna kuna koji je financiran europskim i nacionalnim sredstvima. Vrtić je smješten u Maslenici između Općinske uprave i Osnovne škole Petra Zoranića, a imat će jednu jasličku i dvije vrtićke jedinice.
- Briga o djeci je glavni prioritet naše općine pa je ova investicija bila prijeko potrebna. Već smo dulje vrijeme razmišljali o ovom projektu, no kada se ukazala mogućnost iskorištavanja EU fondova, ovo je postala obveza. I ispunili smo je. U planu je zapošljavanje devet osoba za rad u dječjem vrtiću čime će se izravno smanjiti broj nezaposlenih u našem kraju, rekao je načelnik Baričević dodavši da je Općina Jasenice do sada izdvajala značajna sredstva za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće u Obrovcu, Starigradu i Zadru, pa će tako početkom rada vlastitog vrtića ova sredstva biti preusmjerena u njegov rad.
Objekt površine 870 metara četvornih sa svim pripadajućim prostorijama i opremom te dječjim igralištem u potpunosti je spreman za mogućnost smještaja 52 djece.

Na području Zadarske županije u zadnje četiri godine izgrađeno je, adaptirano i opremljeno više od 40 dječjih vrtića, što su projekti u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna. Od toga je više od 75 milijuna osigurano kroz europske i nacionalne programe financiranja.
- Jedna od najvažnijih demografskih mjera je osigurati djeci smještaj i kvalitetnu skrb u vrtićkim objektima. Veseli me da su nove vrtiće dobila i neka naselja u našoj županiji koja ih do sada nisu imala. To je posebno važno za ravnomjeran razvoj županije i zato čestitam našim općinama i gradovima koji su imali kvalitetno pripremljene i dobro osmišljene projekte. Ovakvi projekti su zalog sigurne budućnosti naših stanovnika, jer se realiziraju prvenstveno radi njih i podizanja kvalitete života, poručio je župan Longin najavivši da Županija priprema i nove mjere kojima bi dugoročno pomogla mladim obiteljima.
- U prošlom smo mandatu povećali iznos rodiljnih naknada za što smo isplatili gotovo 10 milijuna kuna. Mladim obiteljima želimo i dalje osigurati što bolje životne i radne uvjete u našoj županiji. Stoga smo pripremili novi set demografskih mjera, a jedna od prvih bit će subvencija stambenih kredita za višečlane obitelji, istaknuo je župan.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno