Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Obnova rive u Malom Lukoranu

Autor: Dragana Glavočić

24.04.2009. 22:00
Obnova rive u Malom Lukoranu

Foto: Adam VIDAS



U dogovoru s općinskom vlašću dopuštena mi je sanacija rive po već postojećim dimenzijama. Niti je dodano, niti je oduzeto tijekom izvođenja radova. Ovom prilikom naglašavam da se riva sanirala isključivo za dobrobit mjesta, naglasio je Čerimagić


Kako smo doznali od stanovnika zaseoka Mali Lukoran, rivu je o vlastitom trošku i to isključivo za potrebe zaseoka, a ne svoje osobne, sanirao mještanin Edo Čerimagić. Kako nam je kazao, riječ je o rivi koja je prije adaptacije izgledala kao nasip na kojem su se čak brodovi istezali. Rubni dio lijeve strane rive bio je kamenit, a desni je bio devastiran tako da je za obilnih plima more dosezalo čak do obližnje ceste.
– U dogovoru s općinskom vlašću dopuštena mi je sanacija rive po već postojećim dimenzijama. Niti je dodano, niti je oduzeto tijekom izvođenja radova. Ovom prilikom naglašavam da se riva sanirala isključivo za dobrobit mjesta, a ne za privatne svrhe, naglasio je Čerimagić, dodavši da je uložio poprilična financijska sredstva. Završetkom radova tri do četiri broda moći će se privezati za rivu tako da za obilnih plima brodove more neće izbaciti na kopno.
 – Kad netko radi za dobrobit sela, u ovom slučaju radi se o rivi, onda to treba pozdraviti. No, uvijek će biti onih koji će na takve pozitivne pothvate bacati otrovne strjelice ljubomore, zaključio je jedan od mještana Malog Lukorana.