Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kuliš: Momci su pokazali karakter

25.04.2021. 07:48


Vrijedna pobjeda nad Vrijednosnicama zadržala je Puntamičane u utrci za petim mjestom uoči doigravanja koje »Soniksima« donosi ipak nešto lakši izazov u četvrtfinalu hrvatskog prvenstva. Od kvarteta Cibona, Split, Zadar i Gorica, momčad Josipa Sesara ipak je »najlakši zalogaj«, a da bi se sve kockice poklopile bilo je potrebno pobijediti »Brokere« usred Osijeka. Zadatak nije bio nimalo lagan, tim više što pomoćni trener Stipe Kuliš koji je u izostanku Hrvoja Vlašića vodio prekjučerašnju utakmicu nije mogao računati na trojicu bitnih igrača, no to nije omelo Zadrane da se i sa šestog gostovanja ove sezone vrate s osmjehom na licu.
– U pripremi utakmice naglasak smo stavili na limitiranje napadačkog skoka i tranzicije osječkog sastava. Igrači su odradili fenomenalan posao, čime su ispunili osnovni preduvjet pobjede. Imali smo velikih problema da »skrpamo« momčad za odlazak na put, dosta igrača nam je ozlijeđeno te smo izašli iz ritma od pet utakmica u posljednjih 13 dana, no momci su dali sve od sebe i pokazali karakter – kazao je nakon okršaja na Dravi pomoćni trener zadarskog sastava.
Ključnim se pokazalo otvaranje drugog poluvremena kada su Puntamičani zahvaljujući vrlo dobroj roli kapetana Dina Palčića napravili seriju 0:15 i otišli na velikih plus 18, što su, manjim kašljucanjima u samoj završnici unatoč, uspjeli sačuvati do samoga kraja.
– Očekivali smo tešku utakmicu do posljednje minute. Nije bilo lako, no ovo nam je vrlo bitna pobjeda u utrci za što je moguće boljom startnom pozicijom uoči doigravanja. Okrećemo se susretu sa Šibenkom gdje ćemo dati sve od sebe da na željeni način završimo ligaški dio sezone – rekao je visoki Daniel Zovko koji je odradio veliki posao u borbi s osječkom visokom linijom.
Puntamičani se trenutno nalaze na petoj poziciji na ljestvici, no imaju utakmicu više od Škrljeva te će im izjednačenje najvećeg uspjeha u povijesti kluba biti potrebna pobjeda nad Šibenčanima u posljednjem kolu, uz najmanje jedan kiks momčadi Damira Rajkovića.


Pospani Osječani
Okršaj sa Sonikom nosio je veliki ulog i »Brokerima« kojima je samo pobjeda davala nadu za ostanak u utrci sa Šibenkom za plasman u doigravanje, no svom trudu unatoč Osječani su morali potpisati kapitulaciju pred Kuliševim trupama.
– Uspavano smo ušli u utakmicu i tek u drugom poluvremenu agresivnije krenuli, no nismo uspjeli zadržati željeni ritam. Na koncu smo se probudili tek u posljednjih pet minuta i pokušali pritisnuti Zadrane, no nismo uspjeli preokrenuti rezultat i doći do pobjede koja bi nas ostavila u utrci za doigravanjem. Trudili smo se, dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli – izjavio je najbolji strijelac Vrijednosnica Vito Porobić.