Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nazor: U glavi već imam cijelu momčad za sljedeću sezonu

Autor: Roman Morović

25.05.2008. 17:30
Nazor: U glavi već imam cijelu momčad za sljedeću sezonu

Foto: PIXSELL



Vrijeme je da se podvuče crta. Treneru, jeste li zadovoljni učinjenim u sezoni 2012./13.?
– Mogu reći da sam zadovoljan u totalu, premda sam očekivao da ćemo pružiti malo veći otpor u tri finalne utakmice. Zbog toga sam malo tužan, ali kada sagledamo kvalitetu i budžet Cibone, smatram da moramo biti zadovoljni. Postigli smo maksimum. Uvijek je sezona uspješna, kada se ostvare ciljevi zacrtani na njenom početku – kaže Ante Nazor.
Koliko je ovo trenersko iskustvo bilo drugačije od ostalih, koja ste imali do sada, s obzirom na rang natjecanja i specifičnost zadarske sredine?
– Plašili su me Zadrom, kao da je ovdje velik pritisak i teško je raditi, jer svi znaju košarku… Mada je to sve do ljudi. Uprava me je maksimalno zaštitila i nastojao sam im vratiti svojim radom. Činjenica je da smo imali tanku momčad za ovaj rang natjecanja. To zna svatko tko je u košarci i zato smo imali mnogo oscilacija i teških trenutaka. Ali, ciljeve smo ostvarili, na trenutke smo igrali jako dobro i to je zalog za budućnost. Što se tiče ostalih iskustava, ništa nije lako u trenerskom poslu. Negdje nije lako voditi ni pretkadete. Prošao sam dosta zeznutih sredina i velikih natjecanja s mlađim uzrastima, ali ovo je zaista velik iskorak u mojoj karijeri. Mislim da sam dokazao da sam dorastao tome.
Kako je voditi utakmicu dok vam iz publike dovikuju što trebate raditi, posebno kada se stvari na terenu ne razvijaju u željenom smjeru?
– To je dio folklora. To su naši ljudi, temperamentni. Netko se unese pa reagira, ali i ja sam čovjek iz tog mentaliteta, tako da mi to uopće ne smeta. Dapače, držim da je to naša snaga.
Sviđa li vam se nadimak »Pjesnik«?
– To je valjda zbog mog prezimenjaka koji se bavio književnošću. U redu je.
Nakon poraza od MZT-a ponudili ste ostavku.
– I nakon domaćeg i nakon gostujućeg, gdje smo izgledali kao razbijena vojska. Želim da igrači shvate da nije isto izgubiti osam razlike ili 18. Zato mi je ovo bila velika škola za selekciju igrača. Moramo ih selektirati u prvom redu po karakteru, a tek onda po košarkaškoj vještini.
Jeste li spremni potpisati ugovor na više godina, što do sada u Zadru nije bila praksa?
– Spreman sam. Dok vodim Zadar, ne razmišljam ni o jednom drugom klubu.
Kakav će biti novi Zadar?
– Mogu vam reći da imam u glavi cijelu momčad za sljedeću sezonu, po karakteru, radu i tek onda po košarkaškim kvalitetama. I dio sadašnje momčadi, i one koji trebaju doći pa čak i strance. Sve već znam. Sada je na potezu uprava, da nam da zeleno svjetlo. Imamo veliko iskustvo od ove sezone, sportski program je već složen, samo kontinuitet upravljanja i financiranja treba biti pravi.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU