Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar će dobiti certifikat milenijski grad

24.05.2017. 22:00
Zadar će dobiti certifikat milenijski grad


Četvrt stoljeća natjecanja “Sigurno u prometu” obilježeno je jučer milenijskom fotografijom na zadarskom Forumu. Sudionike natjecanja, djecu i njihove učitelje, snimio je Šime Strikoman, naš poznati fotograf i kamerman. Njemu je ovo 563 milenijska fotografija, a u Zadru ih je snimio više od trideset.
– Zadar će dobiti certifikat milenijski grad, od toga stvaramo instituciju. Na ovakav način, sa scenografijom i ljudima, ne radi nitko u svijetu. Sljedeće godine obilježit ću pedeset godina rada s kamerom i fotoaparatom, mogu reći da sam ostvario dječačke snove, kazao nam je Strikoman.
“Sigurno u prometu” je prometno-edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se obučavaju i natječu u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima, učenici osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina.
– Ove godine se organizira 25. po redu državno natjecanje, te smo tim povodom organizirali snimanje milenijske fotografije s logom HAK-a i brojem 25, a sudjeluju učenici i njihovi učitelji. Natjecanje kreće od školskog, preko županijskog do državnog, te ukupno sudjeluje oko 3500 djece. Svi oni steknu znanje koje daleko nadmašuje ono njihovih vršnjaka. Pogotovo je važan teoretski dio koje je na razini testa B kategorije vozačkog ispita, govori Damir Novak iz HAK-a.