Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predstavljeni novi suveniri Arheološkog muzeja Zadar

25.05.2019. 14:13
Predstavljeni novi  suveniri Arheološkog  muzeja Zadar


Car August u kombinaciji sa žarkim bojama, vrč u obliku  ljudske glave iz I st. nove ere, također nadograđen upadljivim nijansama kao i stilizirani obojeni ženski i muški likovi iz Liburnskog razdoblja, novi su suveniri Arheološkog muzeja Zadar, napravljeni u suradnji  s modnim dvojcom iz Splita – Ivanom Tandarićem i Aleksandrom Šekuljicom, poznatijima kao ELFS.
U nastojanju da osuvremene svoje suvenire, kako je to naglasila Marina Brkić iz muzeja, koja je vodila prigodni program, jučer u crkvi  sv. Donata, gdje su suveniri predstavljeni, odlučili su se za suradnju s  ELFS-om.
– Želja nam je bila da udahnemo novi život našim suvenirima, da iskočimo izvan okvira, naglasila je, između ostalog, Brkić.
Na otvaranju su bili i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna  Zadar, zajedno s profesoricom Jelenom Franulović, koji su predhodno  imali radionicu s ELFS-ima, kako je to istakla profesorica, kako bi se što  bolje pripremili za svoj životni poziv.
Događanje je oplemenjeno i nastupom plesne skupine Zadarskog  plesnog ansambla, koji su pod vodstvom Josipe Štulić otplesali dvije  koreografije.
S par riječi okupljenima su se obratili i Ivan Tandarić i Aleksandar  Šekuljica, zahvalivši se Muzeju na ukazanoj im prilici da dizajniraju suvenire: majice, toge i platnene torbe.