Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Punktastična FiJuzika”

25.05.2021. 12:00


Glazbena Udruga Jeremiah's i Platforma za Kino Vas pozivaju na prvu radionicu "FiJuzike" u 2021. godini koja će se održati 29.05.2021. u 19 sati u prostorijama DKC Kina u Svetom Filip i Jakovu.
Prva radionica u 2021. godini, a četvrta sveukupno, nudi bogat program za sve ljubitelje punk glazbe. Program započinje predavanjem i predstavljanjem knjige Vinka Barića koji dolazi iz Splita.
Vinko Barić objavio je 2011. knjigu-monografiju "Hrvatski punk i novi val 1976. -1987." koja kronološki obrađuje muzički fenomen hrvatskog punka i novog vala 70-tih i 80-tih. Kroz prikaze karijera Azre, Parafa, Filma, Termita, Patrole, Dorian Graya i drugih manje poznatih i opskurnih bendova autor je napravio preciznu projekciju jednog vremena i rocka u socijalizmu. Ovo predavanje održat će se uoči izlaska drugog proširenog i dopunjenog izdanja ove knjige čiji se izlazak očekuje tokom ovog ljeta. U sklopu predavanja Vinko Barić predstavit će svoju kolekciju gramofonskih ploča u prigodnoj slušaonici.
Nakon slušaonice, punk sastav "Kamp Kućice" iz Benkovca će obogatiti program sa svojim nastupom ispred samog Kina.
Događaj se odvija u sklopu projekta projekta "Platforma za Kino", sufinanciranog od Zaklade Kultura Nova. Pokrovitelji programa su Općina Sv. Filip i Jakov, Udruga Napredak, Zadarska županija i Zaklada Kultura Nova.
Program se odvija sukladno mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite te je broj mjesta ograničen.