Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Što će odgovoriti Marko Popović?

Autor: Petar Jurić

24.06.2008. 22:00
Što će odgovoriti Marko Popović?


Ako Marko Popović nema ništa protiv igranja u Zadru, to je lijepa vijest. U nekim našim kontaktima koje smo imali rekao sam mu da bi bilo dobro da se o svemu izjasni do 25., 26. lipnja
Treneri trebaju ići u  Poreč, hrvatska  mlada reprezentacija imat će  pripreme u Zadru, radi se na  prikupljanju svih mogućih informacija o zanimljivim igračima… O tomu je kratko  izvijestio Giuseppe Giergia, direktor.
– Ovog trena nema nekih  konkretnih novosti, odnosno  nema nečega što bismo mogli  smatrati potpuno riješenim –  kaže Giergia.
Zato i jest najprije ponudio  neke usputne informacije poput trenerskog seminara i reprezentativnih priprema u Zadru.
– HKS je tražio našu ponudu,  mi smo im izašli u susret i zato  što im odgovaraju uvjeti u Zadru, tu će biti mlada reprezentacija (izbornik Ivan Sunara) u kojoj su iz Zadra Marino  Šarlija i Pavle Marčinković. A  glede trenera, oni prije svake  nove sezone imaju obvezan seminar i naravno da će klub  tamo uputiti sve svoje ljude.
Kao slobodni igrači na tržištu, nakon što im je završio  ugovor u Zadru, našli su se  Corey Brewer, Shamell Stallworth, Pankracije Barać, Andrej Štimac, Todor Gečevski…
– Za trojicu od te petorice  klub je kazao da bi ih zadržao,  ali treba saslušati i njihovu  stranu. Naravno da poslije uspješne sezonu kakvu je imao  Zadar i poslije dojmljivih igara, za slobodne igrače raste  zanimanje. U tu skupinu spadao je i Juby Johnson koji je i  tijekom sezone dobio ponudu,  ali se priklonio Zadru. Brewer i  Stallworth igrači su koji će, očito, karijeru nastaviti drugdje.
Što vi znate o navodnom Baraćevu odlasku u Charleroi?
– Ništa više ili ništa manje od  onoga što je objavljeno u glasilima. S obzirom da je Barać  kao slobodan igrač na tržištu i  u njegovu se primjeru radi o  ponudi i o potražnji.
Štimac i Gečevski?
– Postupak rješavanja ostanka traje. Klub bi bio zadovoljan  kad bi se to riješilo, recimo, do  kraja tjedna.
Amerikanci? Imate li imena?
– I prije sam govorio da pratimo na ovaj ili na onaj način  nekih 20 igrača. Cijene se mijenjaju iz sata u sat. Reći ću  vam samo jedan primjer. Bio je  jedan igrač, neamerikanac, koji je nama bio zanimljiv. Igrao  je u Italiji u Serie B i u prvom  trenu cijena je bila prihvatljiva.  Za nekoliko sati sve se promijenilo. Dosegao je cijenu od  400 tisuća eura i potpisao je za  jedan klub u Serie A. Zadar  danas još nije u situaciji da  može ponuditi za takvog igrača  toliko ili čak nešto više novca.
Što se zbiva oko Jure Lalića?
– Vlada status quo. On je  rekao što je mislio da treba  reći, kao i klub. Mi još nismo  primili ničiju službenu ponudu  za Lalića, a bez toga nema  smisla razgovarati. Ponovit ću  samo da se nadam da će njegov  primjer biti razriješen u obostranu korist.
Prošlih mjesec dana nekoliko je puta u javnosti spomenut Marko Popović kao možebitni povratnik u Zadar.
– Već jednom vratio sam ga,  objasnio mu da mu je bolje da  igra u prvoj momčadi Zadra  nego drugdje. Bilo je to vrijeme kad je završio razdoblje u  SAD. Načelno sam uvijek za to  da se o svemu razgovara i da se  poštuju nečije želje. Ako Marko Popović nema ništa protiv  igranja u Zadru, to je lijepa  vijest. U nekim našim kontaktima koje smo imali rekao sam  mu da bi bilo dobro da se o  svemu izjasni do 25., 26. lipnja.
Što još ima nova u klubu?
– Radimo na tomu da se  napokon oblikuje tzv. druga  momčad i da zaživi njezin plan  i program. To je od dugoročnog interesa za klub i u startu  treba otkolniti improvizaciju ili  neka nedovoljno dobra rješenja. Očekujemo da se i to  riješi uskoro.