Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na postoljima Kević i Gobin

24.06.2012. 22:00
Na postoljima Kević i Gobin


Iako praznički, protekli je vikend za zadarske biciklističke klubove bio jedan od zahtjevnijih; Zadar i Sveti Donat u Varaždinu su od 22. do 24. lipnja konkurirali na Cestovnom prvenstvu Hrvatske za discipline kronometar i cesta, natjecanju koje im je donijelo ukupno tri nova državna odličja.
Srebrom u kategoriji početnika B na kronometru se najviše istakao Donatovac Marijan Kević. Njemu je za prevaliti 10 kilometara dugu stazu trebalo 15:49 min, čime je u posljednje dvije godine stigao do sedmog državnog odličja.
– Njegov uspjeh pokazuje konstantu dobrog rada s mladim vozačima u klubu. Šteta je što ovom popisu Kević nije mogao dodati zlato s Brdskog PH na Učkoj, s utrke koju je okončao slaveći kao najmlađi od svih početnika, no nepriznavanje rezultata za početnike B ne može osporiti činjenicu da je zahtjevan uspon odradio bolje od konkurencije – kaže Ivan Krpina, tajnik Svetog Donata.
Na utrci protiv štoperice najuvjerljiviji od predstavnika Zadra bio je Ivan Gobin. Dionicu od 15 kilometara svladao je u vremenu 23:26.04 te se tako prvog dana PH popeo na treću stepenicu na postolju. Od ostalih plasmana zadarskih vozača vrijedi istaknuti peto mjesto Donatovog kadeta Roka Vukića, šesto i sedmo njegovih suvozača Dina Dunatova i Roka Zorovića u nadmetanju početnika B, odnosno deveto vrijeme U-14 natjecateljice Zadra Maje Perinović koja nastupa zajedno s dječacima u uzrastu početnika B.
U subotu je na rasporedu bilo Cestovno PH, a epitet najzapaženijeg od Zadrana ponovno je zaslužio Marijan Kević. Od sedmero početnika B Sv. Donata istakao se prošavši ciljem kao trećeplasirani vozač. Stazu dugu 22.8 km apsolvirao je za 38:37 min te iznova potvrdio velik početnički potencijal. Roko Zorović utrku je završio sedmi, a odmah iza njega došli su njegovi klupski kolege: osmoplasirani Dino Dunatov, devetoplasirani Ivan Knežević, 10. je bio Antonio Katuša, Ivan Grgić 11., a Joško Bačić 12..
Među kadetima se vrlo dobrim četvrtim mjestom nametnuo se Zadrov Marin Jakovčev, dok je njegov kolega Luka Filajdić 66 – kilometarski ispit odradio stigavši u cilj kao 16. od 17 vozača sa starta. Četiri pozicije bolje je od Filajdića bio je rangiran Donatovac Vukić, koji je posljednje metre također prevalio u završnom sprintu glavne grupe.
Na kraju trodnevnog državnog prvenstva startala je i najzanimljivija elitna disciplina seniora s gotovo svim hrvatskim internacionalcima. Vozilo se 124,8 km, a pobjedu je u vremenu 3:17.40 odnio Hrvoje Miholjević koji je slavio i na seniorskom kronometru (nastupa za talijanski Acqua Sapone). U završnom sprintu do titule je dojurio ispred Kristijana Đuraseka iz slovenskog Adria Mobila te Roberta Kišerlovskog iz kazahstanske PRO Team Astane kojem je ovo bila posljednja jača provjera pred skorašnji Tour de France.