Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hrvatski turizam će i srpanj završiti u plusu

24.07.2011. 22:00
Hrvatski turizam će i  srpanj završiti u plusu


Dok Italija,  Grčka, Španjolska i Francuska i dalje bilježe minuse, hrvatski turizam će i srpanj  završiti u plusu. I to od pet  posto. Kazao je to  u Solarisu  kod Šibenika ministar turizma Damir Bajs ističući da su  glavni ovogodišnji ciljevi bili  biti bolji od Europe i vratiti  domaće goste.
– Pokazuje se da to ostvarujemo. Sezona ide prema  očekivanju, ali moramo biti  svjesni da neće biti dvocifrenog rasta – rekao je Bajs  nakon sastanka predstavnika javnog i privatnog turističkog sektora na kojemu se  osim o tijeku sezone razgovaralo i mjerama za pripremu turističke 2012. godine.  Zanimljivo, sastanak se prema prvotnoj najavi trebao  održati u Vodicama, no zbog  sukoba građana s vodstvom  tamošnjeg Hotela Punta,  prebačen je “na sigurno” u  Solaris.
Čelnici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, Udruge  hrvatskih putničkih agencija  i Kamping udruženja Hrvatske također su iznijeli da sezona ide prema planu te se  bilježe bolji rezultati nego lani. Rečeno je da se u hotelima  očekuje jedan do dva posto  više noćenja nego lani te da je  u prvih sedam i pol mjeseci u  kampingu ostvareno pet posto više noćenja nego u istom  razdoblju prošle godine.
– Vlada će biti spremna za  2012., a to moramo posebno  imati na umu s obzirom da su  ovu godinu izbori. Oni ne  smiju imati nikakav utjecaj  na turističku sezonu 2012.  –  poručio je Bajs.