Nekić: Stipendije samo mogu biti veće i može ih biti više

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Grad nastavlja pomagati učenicima i studentima
Od 1993., svake godine dodjeljujemo stipendije učenicima i studentima. I tako će biti sve dok Grad kao takav bude postojao. Moramo se pohvaliti što se svake godine broj novih stipendista povećava za oko 100-tinjak, kazao je pročelnik Joso Nekić
Zadarski list arhiva
Grad Zadar svake godine dodjeljuje između 250 i 350 stipendija, ovisno o broju učenika i studenata

Od kad je osnovan Grad Zadar kao jedinica lokalne samouprave, od 1993., svake godine dodjeljujemo stipendije učenicima i studentima. i tako će biti sve dok grad kao takav bude postojao. moramo se pohvaliti što se svake godine broj novih stipendista povećava za oko 100-tinjak, kazao je joso nekić, pročelnik UO za odgoj i školstvo Grada Zadra dodajući kako je za školsku/akademsku 2018./2019. godinu dodijeljeno novih 115 stipendija.

- Dodijeljeno je 15 stipendija za učenike srednjih škola, 15 za učenike srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, 25 za studente prve godine studija i 30 za studente starijih godišta, te 30 za studente koji se školuju za deficitarna zvanja (od toga 15 za studente prve godine i 15 za studente starijih godišta), naveo je Nekić dodajući kako stipendija za učenike iznosi 200 kuna mjesečno, za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 500 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 700 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 800 kuna mjesečno.
- Svake godine dodjeljujemo između 250 i 350 stipendija, ovisno o broju učenika i studenata. U prosjeku je riječ o 300-tinjak stipendija. Također, uz pomoć OTP banke koja nam donira 100 tisuća kuna, dodjeljujemo i dodatnih 15 stipendija, tako da Grad unazad desetak godina dodjeljuje svake godine oko 130 novih stipendija, kazao je Nekić dodajući kako, pored stipendija, Grad preko Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb potpomaže i studente koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.
Što se tiče nastavka dodjeljivanja stipendija, kako ističe Nekić, tu nema nedoumica.
- Grad će s dodjelom stipendija nastaviti. Može ih samo biti više, i mogu biti veće, manje ih neće biti sigurno. Također, kako smo i najavili, stipendije su od prošle godine i povećane za 100 kuna, dodao je Nekić.
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)