Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SOLIDARNOST Grad i Županija ponudili pomoć poplavljenom Zagrebu!

25.07.2020. 10:25


Zadarska županija i Grad Zadar ponudili su svu potrebnu pomoć Zagrebu kojega je u subotu navečer zahvatilo jako nevrijeme. Naime, poplava je bila tolika da se pod vodom našla i Klinika za dječje bolesti Zagreb, a u jednom je trenutku prekinut i javni prijevoz. Iako se već sada vidi da su štete ogromne budući da su čitavi dijelovi grada pod vodom, najveća je tragedija smrt vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kustošija koji je preminuo tijekom interevencije.
Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se našao glavni grad Hrvatske, Zadarska županija uputila je hitan dopis gradonačelniku Milanu Bandiću u kojemu navode:
– Poštovani gradončelniče, gospodine Bandić, nakon što je Zagreb ove godine pogođen teškim potresom, noćas je u nevremenu i poplavljen. S Vama dijelimo zabrinutost i želimo Vam pružiti podršku i pomoć u sanaciji nastale štete. Ovim putem, župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić zajednički iskazuju spremnost u pružanju pomoći Zagrebu te svim raspoloživim snagama stoje na raspolaganju kako bi se život našega glavnoga grada vratio u normalu. U slučaju bilo kakve potrebe, molimo da nas kontaktirate – stoji u dopisu.
Zadarski dožupan, Šime Vicković, kazao nam je kako je ovo najmanje što su mogli napraviti za Zagreb koji je pomogao našem gradu u velikoj poplavi koja je i nas zadesila:
– Javili smo mu da može računati na nas za bilo kakvu vrstu pomoći koju možemo pružiti, pogotovo u sanaciji šteta. I Zagreb je nama pomogao kada je naš grad poplavljen, pa je ovo najmanje što možemo učiniti za njih – poručuje dožupan Vicković.