Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Starački dom Dalmatino u finalu uvjerljiv protiv Tina

25.08.2021. 07:18


Momčad Starački dom Dalmatino iz Biograda pobijedila na 2. Kanela kupa u malom nogometu i osvojila 24 tisuće kuna Za turnir u Raštanima Gornjim, dvojac Željko Pešić i Luka Čulina posebno je angažirao prvoligaške igrače futsala, koji su, na kraju se pokazalo, ipak bili prevaga za osvajanje glavne i prestižne nagrade od 24 tisuće kuna. Kvaliteta tih igrača iz šibenske Crnice, Vrgorca, Futsal Dinama, bila je očita tijekom cijelog turnira, a posebno u finalu protiv prošlogodišnjeg pobjednika Tina.
Domaćin turnira MNK Kanela, u odnosu na prvo izdanje, otišao je veliki korak naprijed. Okupili su rekordnih 45 momčadi. imali su izdašan nagradni fond (ukupno 42 tisuće kuna), a bilo je i brojnih popratnih sadržaja. Kako za ekipe tako i za publiku. Proglasili bi najboljeg igrača nakon svake utakmice, završnog dana organizirali su prigodnu lutriju sa atraktivnim nagradama, a sve završilo veličanstvenoim bakljadom i tradicionalnim vatrometom


Finale


SD DALMATINO 3 – TIN 0
DOM DALMATINO: Rafo Baričić, Jakov Mudronja (1), Luka Celić (1) Mateo Mužar, Saša Subotić, Niko Škugor, Bruno Žilić, Duško Martinac, Zvone Teklić (1). Voditelji: Željko Pešić i Luka Čulina.
TIN: Ante Piplica, Ivan Mandić, Toni Katalinić, Toni Baždarić, Ante Dundović, Roko Burčul, Mario Marković, Deni Kolega. Voditelj: Tiho Knežević.
Najprije se 15 minuta čekalo na početak, jer Dom Dalmatino nije imao »profesionalce«. Oni su u isto vrijeme igrali na Višnjiku na »Jurjeviću«. Dok su im redom kroz prvo poluvrijeme pristizali Mudronja, Celić, Škugor i Žilić, još je Tin donekle parirao i mogao se nečemu nadati. Međutim, kad se Dalmatino kompletirao, u drugom su poluvremenu vrlo brzo stekli nedostižnu prednost, koju Tin unatoč velikom trudu i htijenju nije uspio nadoknaditi. Tinu ipak utješnih 12 tisuća kuna.




Za 3. mjesto


BENKOVAČKO SELO 2 – PAKOŠTANE 1
BENKOVAČKO SELO: Luka Tulumović, Denis Pejić (1), Leonardo Pejić, Saša Kralj, Riki Đeveljekaj, Franko Knez, Vlatko Kralj, Božidar Jelovčić (1). Voditelji: Mladen Jarmanović i Mario Pejić.
PAKOŠTANE: Josip Kardum, Riko Maksan, Jere Lokin, Mate Šarin, Frane Vučkov, Marin Barešić, Vice Birkić (1), Roko Barešić, Luka Mitrović. Voditelj: Luka Mitrović.
Što li su sve Pakoštanci promašili na otvaranju susreta, ili je obranio Luka Tulumović. Zato su strpljivi i ozbiljni Benkovčani to iskoristili i znali proslaviti treće mjesto sa osvojenih šest tisuća kuna. Koliko ekipi Benkovačko Selo i ljudima oko njih znači ovaj uspjeh, govore dvije činjenice: na dodjeli nagrada bučno su proslavili primanje pehara, a na kraju cijele ceremonije službenog su fotografa turnira tražili za posebnu fotografiju sa svojim vjernim navijačima.


Poredak i nagrade
1.mjesto: Dom Dalmatino – 24 tisuće kuna
2. mjesto: Tin – 12 tisuća kuna
3. mjesto: Bankovačko Selo – 6 tisuća kuna


Najbolji pojedinci
Najbolji igrač: Jakov Mudronja (Dom Dalmatino)
Najbolji strijelac: Mate Šarin (Pakoštane)
Najbolji golman: Ante Piplica (Tin)


Robert ZORIĆ