Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SRCE ZADARSKO Hrana i higijenske potrepštine stigle iz Zadra u Gornju Bistru

25.09.2019. 07:47
SRCE ZADARSKO Hrana i higijenske potrepštine stigle iz Zadra u Gornju Bistru


Usprkos lošem vremenu uspješno je okončana humanitarna akcija »Srce zadarsko za Josipa Grdovića i prijatelje« kojom su se prikupljali hrana i higijenske potrepštine ispred Trgovačkog centra Kauflanda na Voštarnici.
Organizatorice, četiri vrijedne Zadranke koje vode stranicu Srce zadarsko na društvenoj mreži Facebook objavile su i fotografije na kojima se vidi ono što su i napisale – da je napunjen cijeli jedan kombi.
– Napunio se pun kombi Majos Zadar. Hvala našem Josi. Oznojio se slažući pakete. Zahvaljujemo Udruzi Antonio Jurjević, Udruzi žena iz Domovinskog rata, Pauli Milin i Jasmini Vrhovac koje su nam pomogle nositi i slagati pakete te medijima koji su naš rad popratili i na vrijeme obavijestili građane o akciji, potpisale su Marjana, Sanja, Jadranka i Natali, Zadranke ogromnoga srca koje uvijek pronađu vremena za potrebite pa čak i na uštrb svojih privatnih obaveza.
U bolnicu Gornja Bistra gdje je smješteno oko 130 djece s teškim oboljenjima, a među njima i 18-godišnji Josip Grdović iz Zadra čiji jeotac i inicirao humanitarnu akciju, stiglo je tako puno toga što im treba od pelena, toaletnog papira, sredstava za čišćenje i deterdženata za rublje pa do grickalica, voćnih kašica i sokova, meda, čaja, šećera, riže, suhog voća… Samo Humanitarna Udruga Antonijo jurjević donirala je namirnice u vrijednosti od pet tisuća kuna.
Ivica Grdović, otac 18-godišnjeg Josipa, nakon višegodišnje, mukotrpne borbe u pronalaženju adekvatnog smještaja sinu oboljelom od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, odlučio je pomoći i njegovim prijateljima s kojima je proljetos konačno smješten u bolnicu u Gornjoj Bistri. Kako nije vičan organizaciji humanitarnih akcija, obratio se Zadranki ogromnoga srca, Marjani ikić, koja se odmah sa svojim vjernim suradnicama i odazvala. Za spomenuti je kako u ovoj bolnici ima još malih Zadrana, ali i onih koje, otkako su hospitalizirani, nitko ne posjećuje.