U pandemiji porastao broj korisnika Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Caritas Zadarske nadbiskupije misli na socijalno ugrožene obitelji i samce
Autor: 
Imamo sve što nam treba. Brojka korisnika ne iznenađuje, to je standard tijekom ovih mjeseci, tijekom zimskih mjeseci više je korisnika, tijekom ljetnih manje, a sve je to povezano s mogućnošću zapošljavanja, govori Tadić
Vedran SITNICA
Socijalnu samoposlugu u Zadru prošlog je mjeseca koristilo oko 500 obitelji

Posljedice pandemije koronavirusa, koja je znatno povećala nezaposlenost i onemogućila brojnim našim sugrađanima prigodu da rade i zarade, i dalje se očituju u porastu broja korisnika Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje organiziranih u okviru Caritasa Zadarske nadbiskupije.
Razgovarali smo s Mirjanom Tadić, pomoćnicom ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije, o potrebama, popunjenosti, kao i mogućnosti djelovanja poštujući epidemiološke mjere u cilju sprečavanja zaraze.
- Radimo bez poteškoća, već smo se uhodali u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, saznajemo od Tadić.
Usluge Socijalne samoposluge prošlog mjeseca koristilo je oko 500 obitelji, a uglavnom je riječ o obiteljima koje, uz sve troškove života, nemaju dostatna sredstva za život
- Popunjenost je dobra, imamo sve što nam treba. Brojka korisnika ne iznenađuje, to je standard tijekom ovih mjeseci, tijekom zimskih mjeseci više je korisnika, tijekom ljetnih manje, a sve je to povezano s mogućnošću zapošljavanja, govori Tadić.
U Pučkoj kuhinji su uglavnom samci koji iz raznoraznih razloga nisu u mogućnosti sami sebi pripremiti topli obrok, stari i nemoćni, bolesni.
- Korisnici još uvijek ne objeduju tu, dolaze sa svojim posudama, ulaze jedan po jedan i dobivaju obrok, sve se odvija kao i prije. A korisnicima koji su stari i nemoćni dostavljamo obroke, kazuje Tadić.
Ni u Prenoćištu sv. Vinka Paulskog nema pritisaka.
- Za hladnije dane ćemo se pripremiti, naravno, sve kao i dosad, dodaje Tadić.
No, Caritas ne dijeli samo materijalnu potporu, Caritas djeluje i kroz Obiteljsko savjetovalište.
- Zdrava obitelj je zdravo društvo, temelj svega, svi zajedno moramo raditi na tome, zaključuje Tadić i dodaje kako želi da obitelj bude na prvome mjestu.
Kao uvijek, apeliraju na ljude, na susjede, na sve koji znaju da je nekome potrebna pomoć, neka im jave. U Caritasu su uvijek susretljivi i napominju da nema razloga za sram i da su svi dobrodošli.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (4 glasova)