Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tornado: “Za dom spremni” i “Ajmo ustaše”

Autor: Luka Perić

24.10.2008. 22:00
Tornado: “Za dom spremni” i “Ajmo ustaše”

Foto: Filip BRALA



“Ne palimo aute, samo baklje / ništa pištolji, samo šake / nama reket služi za tenis / a ti nam Đ…a popuši penis” transparent je što su ga kroz četiri reda ispisali pripadnici navijačke skupine Tornado smješteni na svojoj tribini za vrijeme utakmice Zadar – Helios.
Valjda bi to trebalo biti duhovito?
Osim neumjesne poruke potpredsjednici Vlade Đurđi Adlešič, koja se angažirala u suzbijanju navijačkog nasilja, valja se zapitati što znači koristiti samo šake? Znači li to da će i ove junačine nakon košarke, kao napadači na Luku Ritza, potražiti žrtvu i samo ju pošteno našaketati? Do smrti…
No nije samo Tornado prštio od originalnosti. Ugledao se i na bolje od sebe, tako je u nekoliko navrata s tribine grmilo “Za dom – spremni” i “Ajmo ustaše”, do iznemoglosti, uz podizanje desnice uvis. Eh sad, objasniti ovoj mlađariji kakva je bila sudbina Zadra u režimu kojem su pripadale ustaše, u kojoj bi ligi sada Zadar igrao, koliko je na Zadrovoj klupi i Zadrovu rosteru ove večeri bilo pripadnika nacionalnosti, vjeroispovjesti i boje kože koje su ustaše i nacizam proganjali, malo je i nemoguće.
Ipak, brine činjenica da su povici dolazili baš s tribine na kojoj stoje pripadnici organizirane navijačke skupine. Jer, pet budala je lako naći svugdje, ali ovaj čin vodstvo Tornada trebalo bi pod hitno objasniti.