Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pukla »petarda« i Biograjcima donijela tri boda

25.10.2020. 10:27


U 11. kolu Treće HNL jug Primorac (B) je na svom igralištu Kazimir i Silvestar uvjerljivo slavio protiv posljednjeplasirane momčadi Lige, Vodica. Konačan rezultat je 5:1 u korist momčadi Lea Šarića koji je u prošlome kolu na klupi zamijenio Mirka Labrovića. Iako su goti iz Vodica poveli u 45. minuti golom Marića, Biograjci su u nastavku utakmice do vrha napunili njihovu mrežu. Dvaput se u strijelce upisao Okechukwe (46’, 76’), a po jedan pogodak zabili su Kevin (46’), Vodopija(48’) i Pranjić(84’). Vrijedna su ovo tri boda momčadi iz kraljevskog grada koja se ponovno vratila na pobjedničke staze.
Teren u Biogradu na moru bio je izuzetno težak za igru što i ne čudi s obzirom da je kiša padala cijeli dan. U tim uvjetima momčad koja je bila borbenija više je dolazila do izražaja, ali prave igre jednostavno nije bilo. Od prve minute domaćin je krenuo odlučno po gol, a gosti su igru bazirali na kontrama i polukontrama. Prvu prigodu Biograjci su imali u 5. minuti susreta. Lazarevski je izveo slobodni udarac s 18 metara iskosa, gostujući vratar kratko je odbija samo do Vodopije čiji udarac zaustavlja obrana Vodica. U nastavku akcije pokušao je i Ješe, ali Skočić je požrtvovnim skokom otklonio opasnost. Igrala se 22. minuta kada je Kevin napravio pravi slalom u obrani gostiju i izašao sam ispred vratara Mihaljevića. Gostjući vratar je i iz ove situacije izašao kao pobjednik. Dvije minute kasnije Pranić je u odlično centrirao za Zelića koji tuče glavom, ali Mihaljević je ponovno na visini zadatka. Nekoliko minuta kasnije Klopp i Okechukwe su izigrali obranu gostiju, no ponovno nšta od vodstva domaće momčadi. I onda u samoj završnici prvog poluvremena gosti dolaze do vodstva. Marić je dobio dubinsku loptu i bez velikog razmišljanja tukao te pogodio suprotni kut domaćeg gola – 0:1.
Primorac se vraća odmah na početku drugog poluvremena. Kevin je odlično prošao po lijevoj strani i pravovremeo uposlio Okechukwua koji poravnava na 1:1. Dvije minute kasnije Biograjci su u potpunosti preokrenuli rezultat. Klopp je u kaznenom prostoru uposlio Kevina koji ne propušta zatresti mrežu gostiju – 2:1. Prilike domaćina se redaju se kao na traci i u 76. minuti Okechukwu postiže i drugi pogodak na ovoj utakmici – 3:1. Prošle su samo dvije minute od posljednjeg pogotka, a Biograjci zabijaju i četvrti pogodak. Kevin je srušen kaznenenom prostoru gostiju, a siguran izvođač s kreča je Vodopija – 4:1. U strijelce se do kraja utakmice upisao i Pranić u 84. minuti i na taj način ovu pobjedu učinio još uvjerljivijom. Potpuno zasluženo slavlje momadi iz kraljevskog grada.
 
PRIMORAC (B) 5
VODICE 1


BIOGRAD NA MORU – Igralište kazimir i Silvestar. Gledatelja: Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: Romano Radonjić (Vitaljina) i Tino Babić (Staševica). Strijelci: 0:1 Marić (45’), 1:1 Okechukwe (46’), 2:1 Kevin (48’), 3:1 Okechukwe (76’), 4:1 Vodopija (78’) 5:1 Pranić (84’).
PRIMORAC (B): Stojanov, Kevin, Birkić, Ješe, Vodopija (od 80. Labus), Lazarevski, Klopp (od 85. Galešić), Zelić (od 59. Brkić), Pranić, Okechukwe (od 84. Čačić), Jurišić.Trener: Leo Šarić
VODICE: Mihaljević, Bajalić, Skočić, Marić, Perica, Tabula (od 56. Šarin), Martinović (od 60. Galešić), Spahija, Šare (od 31. Prpić), Kuman (od 56. Knez), Simeunović 6 Trener: Vjeran Simunić
 


Treća HNL jug




11. kolo: Primorac (B) – Vodice 5:1, Hrvatski vitez Posedarje – Sloga 3:1, Split – Hrvace 3:4, Jadran LP – Urania 1:2, Zmaj (M) – GOŠK Du. 3:1, Neretva – Uskok 2:0, Zagora – Zmaj (B) 4:0. Danas (15): Kamen – Neretvanac.