Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Guštin uskratio gušt pobjede

25.10.2021. 07:11


Košarkaši Jazina Arbanasa upisali su i treći gostujući poraz u Prvoj muškoj ligi. Nakon Bosca i Dinama bolji od mladića Marka Selina bio je i riječki Kvarner 2010 rezultatom 84:74. Premda oslabljeni neigranjem nekolicine bitnih igrača, mladi Zadrani su sve do same završnice pružali dobar otpor favoriziranom domaćinu, no na koncu su bili prisiljeni potpisati kapitulaciju pred nadahnutom igrom Gvida Guština. Igračima je trebalo pet minuta da dođu na radnu temperaturu, a nakon početnog »kifamena« do kraja prve četvrtine smo gledali izjednačenu košarku u kojoj je blaga prednost uglavnom bila na domaćoj strani, prije svega zahvaljujući Gvidu Guštinu koji je već u prvoj dionici nagovijestio da će biti veliki izazov za obranu Jazina.


Odvajanje Riječana
Otvaranje druge četvrtine je proteklo u znaku Kvarnera koji je zahvaljujući dobroj roli Roka Delpina i Jasmina Perkovića u 13. minuti otišao na plus devet (29:20). S četiri vezana poena uzvratio je mladi kadetski reprezentativac Roko Lukić, a kada su mu se priključili i Krševan Klarica te Marko Atelj, Zadrani su uspostavili terensku ravnotežu pa su pretkraj prvog poluvremena prišli i na otvorenih 38:34. Ipak, sama završnica druge dionice pripala je igračima Gorana Šućurovića koji su na veliki odmor odnijeli prednost od sedam poena (43:36). Otvaranje nastavka nije moglo bolje početi po Selinove momke koji su nakon samo devet sekundi tricom i dodatnim slobodnim bacanjem Klarice prišli na posjed zaostatka, no s druge se strane razbudio Nikola Jadrijev i s pet poena, ugrađenih u domaću seriju 9:0, odveo Riječane do prve dvoznamenkaste prednosti (54:42).


Guštin prelomio
U nedostatku raspoloženih suigrača, mladi Krševan Klarica na sebe je preuzeo većinu napadačkih zadaća Jazina i s dvije vezane trice primakao svoju momčad na minus sedam, no poeni Siniše Štembergera i Nikole Jadrijeva ponovno su okrenuli klackalicu na domaću stranu pa se u posljednju dionicu ušlo s prednošću Kvarnera 66:58. Koliko god se Riječani trudili, nisu uspijevali slomiti otpor upornih zadarskih mladića koji su, premda oslabljeni neigranjem nekolicine vrlo bitnih igrača, nastavili puhati za vratom iskusnim domaćinima. Ipak, najbliže što su Selinovi đaci prišli bilo je na četiri poena zaostatka nakon polaganja Jurice Zagoršaka u 34. minuti (70:66). Svaki puta kada bi gosti priprijetili odgovorio je raspoloženi Guštin koji je u subotu bio posebno nadahnut, a upravo je osam vezanih poena mladog Istrijana zadržalo domaćine u mirnim vodama i spriječilo preokret Jazina u završnici. Košarkaše Kvarnera je do četvrte pobjede u pet kola predvodio Gvido Guštin s 26 koševa i sedam skokova, a veliku je pomoć imao u iskusnom Siniši Štembergeru koji je susret završio s 15 poena, 12 asistencija i četiri ukradene lopte. Najefikasniji u redovima Jazina Arbanasa bio je Krševan Klarica s 20 koševa (trica 3-8), a valja istaknuti i solidnu partiju Maksima Matuline koji je unatoč lošem šutu (3-13) ubacio 11 poena, što je nadogradio s 13 uhvaćenih lopti i pet asistencija.




KVARNER 2010 84 – JAZINE A. 74


(21:18, 22:18, 23:22, 18:16)
RIJEKA – Dvorana Mladosti. Gledatelja: 40. Suci: Jelena Tomić, Darko Juraga i Matija Ekart.
KVARNER 2010: Štemberger 15, Jashari 2, Jadrijev 10, Cvitković 8, Guštin 26, Delpin 8, Baćac Simper, Krulčić, Vranković 6, Perković 9, Jakšić. Trener: Goran Šućurović.
JAZINE A.: Zagoršak 2, Karamarko 5, Matulina 11, Beljan 12, Njegovan 8, Muženjak, Klarica 20, Sikirić, Lukić 11, Atelj 5. Trener: Marko Selin.